Első hazai a szomszédok ellen

No nem Etus, Julcsi vagy Lenke néni látogat a sporiba, de a Zágráb vizitje sem ígérkezik rossz programnak szombat délután. Talán Vágási Ferivel találkozhatunk, ha lesz tízezer forintja egy páros jegyre. Mindezeken felül sokan kellően kiéhezve várjuk az első hazai tavaszi BL meccset, melyen továbbra sincs győzelmi kényszer, lehet csiszolgatni magunkat a nyolcaddöntőre. A horvátok minden bizonnyal partnerek lesznek egy pörgős, jó iramú játékban, nekik még nem főtt le a kávé, pontokat kell szerezniük a továbbjutáshoz. Nomeg drukkolni a Löwennek.

Tavaly majdnem pontosan egy éve szintén a Zágrábot láttuk vendégül és vertük is meg annak rendje és módja szerint. Megalapozva ezzel a mannheimi győzelmet, mely végül harmadik helyre repített minket. Idén nem lesz harmadik hely, de az ötödikkel sem kell kétségbe esni. Igaz, nem kaphatunk Silkeborg szintű csapatot, de a nyolc között sem fog jönni a Párizs (ha eljutunk odáig). Első körben a Flensi, Veszprém, Kiel, Kielce négyesből jöhet valaki, gyakorlatilag megjósolhatatlan jelen pillanatban ki lesz az ellenfél. Lehet matekozni, esélyeket számolgatni, vasárnap estére nagy biztonsággal ki fog derülni melyik csapat örülhet vendégszeretetünknek. Az ehf el is készítette szokásos kis sokismeretlenes tábláját. Kanyarodjunk vissza a Zágrábhoz, érdekes változások zajlottak ott ősz óta. Sara papa lett az edző, aki úgy tűnik jól összerántotta a védelmet, egész jól muzsikál a keze alatt ez a fiatal(abb) csapat. A plocki meccset még elbukták, de a Nantes-ot megverték otthon, méghozzá egy kiváló védelemmel. Kastelic 29%-on védett, ami nem rossz, de nem ő hozta a meccset, a franciák sok esetben el sem jutottak normális lövésig, ez mindenképp intő jel számunkra is. Borzasztó masszív az a horvát fal. Kell is az acélos hátsó alakzat, mert elöl jelentősen meggyengültek. Mandalinicset kivásárolták a rókák a Nenadics pénzből, Markovics emír pedig visszatért hazájába, nem hosszabbította meg decemberben lejáró három hónapos szerződését. Gondolom nem ajánlottak neki elég aranyat, tömjént vagy mirhát. Elment Skok is, mely lehetőséggel egyébként Kastelic élni tud. Szóval elöl meglehetősen foghíjasok, a franciák ellen például Horvat támadott jobblövőben, amire láttunk már példát, de nem jellemző. Felépült viszont Pavlovic, aki jó formában tért vissza, mellette Bicanic termeli a gólokat, nem is rosszul. Szélen rendben vannak, beállóban megvan a kellő tömeg, a gyorsaság már kevésbé, nem lehetetlen őket kikapcsolni.

Nálunk Zsolti talán visszatérhet, Gorbok és Gaber még nem. Ne is kapkodjanak, a nyolcaddöntőre kell mindenki harcra készen. Jobblövőben Srsen eddig nagyon szépen megoldotta a feladatát, kíváncsi vagyok földijei ellen mire lesz képes. Az akaraterővel nem lesz gond, amivel sokunk szimpátiáját elnyerte már rettegett Ivan. Bízom benne, hogy a rotálás továbbra is megmarad és mindenki lehetőséget fog kapni a játékra. Lehet, hogy írtam már a múlt héten, de a téli szünetben látványosan megújult a csapat. Nagy kövek eshettek le a szívekről, mert sikerül végre sokkal felszabadultabban, több kedvvel és önbizalommal játszani. Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik valamivel több szabadságot is kaptak ehhez a játékosok. Meglátjuk merre megy majd ez a dolog, mindenesetre eddig nagyon jó, a Zágráb ellen, hazai pályán pedig lehet is folytatni ezt a tendenciát. Gyakorlatilag ez az, amit leginkább várok a csapattól, hogy aztán lendületből mehessünk neki a nyolcaddöntős ellenfélnek, bárki legyen is az.

Hajrá Szeged!

Képek: 1 2 3