Francia invázió? KP 18

Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja.

Elérkeztünk a Köln előtti legizgalmasabb részhez, hétvégén kiderül, melyik négy csapat léphet be az álmok kapuján. Ilyenkor általában izzanak a fórumok, levelezőlisták, face csoportok, mindenki tűkön ülve várja a hétvégét. Általában. Idén a franciák már hűtik a pezsgőket, a macedónok búcsúztatni készülnek hőseiket, a fricikék próbálnak hinni a csodában, a dánoknál erősen hisznek is a(z újabb) csodában, míg a lengyelek egykedvűen ülnek le a tv elé, még utoljára megnézni a sárga csapatot. Nekünk meg maximum a sárga irigység marad idénre, meg a hoki vb! Utóbbi azért némi kárpótlást nyújt izgalmak terén, no és még egy kis csodában is bízhatunk!

8. Skjern

A dánok megtapasztalhatták, milyen is az az igazán gyors, lendületes kézilabda. A franciák átrobogtak rajtuk, úgy nézett ki el is dől a továbbjutás, de Eggerték összeszedték magukat és egy halvány esélyt teremtettek a visszavágóra. Tényleg csak halványat, mert ez a Nantes idegenben is képes az otthonihoz hasonló teljesítményre. Nagyon komoly összeomlás kellene a részükről, hogy leadják ezt a hat gólos előnyt, amit nem tartok valószínűnek. Egy sovány hazai győzelem azért meglehet.

Skjern - Nantes 04.29. 16:50 (1)

7. Kielce

Sokáig hittem bennük, tényleg azt gondoltam az öreg tatár tavaszra időzít. Az őszi vereségeket még a kicsit hosszúra nyúlt csapatépítés számlájára írtam, bár 2016. nyara óta azt csinálhatják ugye. Ahhoz képest nem állnak túl jól, minimum egy hónapja a Párizsra készülhettek (miután kiderült, hogy a Löwen B lesz a nyolcaddöntős ellenfél). A nagy akarásnak nyögés lett a vége, a franciák gyakorlatilag húsz perc alatt eldöntötték a párharcot. Ezt még Talantnak is nehéz lesz megmagyarázni, egy Kielce szintű csapatnak hazai pályán minimum pariban kellene lenni, bárkivel. Utólag sajnálom, hogy a Szeged nem őket kapta. Valami látványosan nem működik a sárgáknál, majdnem két év elteltével már nem lehet a csapatépítéssel takarózni. Még egy ilyen szezon és inogni fog az a pad, hosszútávú szerződés ide vagy oda.

Párizs - Kielce 04.28. 17:30 (1)

6. Kiel

Ők legalább kihozzák magukból közel a maximumot. Egy sovány győzelem meglehetett volna, de a Vardar ellen ennyire futotta. Most nem tették meg nekik azt a szívességet, hogy az utolsó 20 percet odaajándékozzák egy látványos összeomlással. Egy szoros meccsre jók lehetnek Szkopjéban, ha komolyan veszik, senki nem veri őket péppé. A belső embereik formája lehet még a kulcs, mert a szélek, Wienczek és Landin elég stabilan hozzák magukat. Két éve megcsinálták a Barca ellen, tavaly már nem sikerült, ez a Vardar meg stabilabb a Barcánál. Meglátjuk, de szerintem a Vardar búcsúmeccsét nem fogják elrontani.

Vardar - Kiel 04.29. 17:00 (1)

5. Flensburg

Ez a legszorosabb párharc, még mindig bármi lehet a vége. A Pite hozta a Barca elleni dinamikus játékát, amivel nem engedték előnyhöz jutni a németeket. A Flensi egész évben szorongatta a nagyokat, a Nantes-hoz hasonlóan mentek egy erős csoportkört, az ág favoritja is hasonlóan elkerült az útjukból (Barca), de a Montpellier nem a Skjern. Hazai előny nélkül nagy eséllyel a franciák felé billenhet a mérleg nyelve, még ha szoros csata is várható. Laugéban, Glandorfban és természetesen Mattias Andersonban bízhatnak leginkább a németek, de tartok tőle, legalább 2-3 klasszis teljesítményre lenne szükség a továbbjutáshoz. Azt meg nem érzem most bennük.

Montpellier - Flensburg 04.29. 19:00 (1)

4. Nantes

Hihetetlen mákja van a franciáknak, még egyszer a világtörténelemben nem lesz olyan, hogy a Bresztet és a Skjernt kell megverni Kölnhöz. Tény, hogy a csoportbeli teljesítményükkel megalapozták a szerencséjüket, de a Veszprém bénázása azért nagyban megkönnyítette az útjukat. Ettől függetlenül teljesen megérdemelt lenne a kölni túrájuk, amihez már csak egy kis koncentráció szükséges. Faluvégi Rudit meg remélem tényleg láthatjuk a május végi dzsemborin. A Pitéhez hasonló nagyon könnyed, dinamikus kézilabdát játszanak, látszik a felszabadultság, nyoma sincs a görcsölésnek. Jó nézni őket.

Skjern - Nantes 04.29. 16:50 (1)

3. Montpellier

Beérett egy nagy generáció a franciáknál ismét, tavaly a Veszprém még nagy falat volt, de a Barca kiejtésével megnyílt az út Köln előtt. Karabaticsékkal nem sikerült néhány éve, most itt a lehetőség, hogy végre révbe érjenek. Hihetetlen stabilak, Canayer rotálja őket rendesen, mindenki megkapja a lehetőséget. A Barca ellen mínusz hatnál is úgy játszottak, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Talán ez a mentális erő és az óriási utánpótlás bázis emeli őket a többiek fölé. Őket is jó nézni, gyorsak, dinamikusak, de a száraz német rohanásnál érdekesebbek. Elképesztő tempó mellett tudnak ötletesek lenni.

Montpellier - Flensburg 04.29. 19:00 (1)

2. Vardar

Ezzel a kerettel ez lesz a búcsúmeccsük Szkopjéban, amit nem hinném, hogy elrontanak. Kielben a gólok nagy részét szélről és beállóból szerezték, a belső emberek nem nyújtottak kiemelkedőt. Ha Borozan és/vagy Cindric is begyújtja a rakétákat, végképp nem lesz probléma. De elsősorban azért, mert Raul hihetetlen stabil csapatot rakott össze. Tiszteletre méltó, hogy a már ősszel kiszivárgott pénzügyi gondok ellenére (aminek az orosz tulaj általi cáfolata kamu volt már akkor is) simán megnyerték a csoportot és úgy tűnik Köln sem okoz nekik gondot. Csapatként talán ők a legerősebbek a mezőnyben, érdekes meccseik lesznek a franciák ellen. Abba meg nem is érdemes belegondolni, mi lesz, ha Raul ezt a szervezettséget Párizsban is meghonosítja..

Vardar - Kiel 04.29. 17:00 (1)

1. Párizs

A kielcei első félidő döbbenetes erődemonstráció volt, a 2014-es dán-francia Eb döntőre emlékeztetett. Kellettek hozzá Talanték is nyilván, de az a játék akkor is félelmetes volt. Otthon hat gólos előnyről nem lesz gondjuk, bár ismerve őket simán benne lehet egy sovány vendég győzelem is. Az egyetlen kérdés, hogy a múlt heti játékot meg tudják-e ismételni Kölnben mindkét napon. Ha igen, nem sok kérdés lesz, de a F4 azért szép, mert szinte sosem az esélyes csapat nyer. Az utóbbi 5 évben csak egyszer nyert a favoritnak nevezett gárda (2015.Barca). Szóval bármi lehet, ezért is mondják azt, hogy bejutni sok esetben nehezebb, mint ott nyerni. Így kevésbé jönnek ki a valós erőviszonyok, viszont izgalmasabb a torna. Idén biztosan magyar csapat nélkül rendezik meg az év kézilabdás csúcseseményét, de azt hiszem így is érdemes lesz nyomon követni.

Párizs - Kielce 04.28. 17:30 (1)

Képek 1 2 3 4