Aranycsata 3..2..1..!

Vihar előtti csend honol a fórumokon, valahogy most jóval kevesebb szájkarate megy a döntő előtt, mint szokott. Érezhetően mindkét oldal egy fokkal szerényebben lebegteti a lebegtetnivalót, amire van is oka, hiszen az idei Bl szezont egyik csapatnál sem teszik ki a vitrinbe. Pedig holnap kezdődik a Derby della Hungária, a magyar klasszikus, az öreg kontinens második legnagyobb presztízzsel bíró rangadója. A kupadöntőből kiindulva biztosan csak azt állíthajuk, hogy della az van, talán túl sok is szeretett sportágunkban. Hogy rangadóhoz méltó játék lesz-e, holnap kiderül. A vihar előtti csend jellegzetessége a fülledt levegő, melynek izzasztó melegéből valamelyik tábor egy bő hét múlva kirobban. Jó lenne végre megint kékre festeni az eget!

Régen történt már olyan, hogy a bajnoki döntőért izgulnunk kelljen. Utoljára 2007-ben - bár akkor más volt a lebonyolítás - rágtuk a körmünket a sporiban a Dunaferr elleni sorsdöntő elődöntőn. Végül behúztuk, csakúgy mint a bajnoki aranyat. Idén decemberben még úgy tűnt, nagyon necces lehet a második hely megszerzése, az utolsó fordulós Veszprém-Tatabánya még akár a vesztünket is okozhatta volna (bár én ebben nem hittem). Szerencsére nem kellett, a veszprémi győzelemmel és a többiek elleni magabiztos játékkal simán odaértünk. Lehet ez egy jó ómen a döntő előtt?

Sokak szerint a kupadöntő volt a nagy esélyünk idén egy aranyra, mert két meccsen nehezebb megverni a Veszprémet. Ez alapvetően igaz is, de jelenleg mégis reális esélyt adok magunknak a győzelemre. Ez a Veszprém idén messze van a csúcsformától, ezt biztosan kijelenthetjük. Vranjes túl sokat akart változtatni, ami ezzel a kerettel nem ment. A Skjern elleni padló után a kupadöntőn vissza is tértek a jól bevált kőkemény védekezésükhöz, ami Mirkoval a kapuban elég volt az aranyhoz. 23 (!!!) lőtt góllal nyertek úgy, hogy Nenadic az eddigi legjobb meccsét játszotta Veszprémben. Csak az volt a probléma, hogy nekünk ezt is sikerült alulmúlni. Mi a negyvenedik perc környékén befejeztük a meccset, ami nyilvánvalóan nem megengedhető. Furcsának tűnhet, de legfőképpen e miatt vagyok bizakodó, ugyanis ha megkapná végre a bizalmat a lelátón ücsörgő Gorbok vagy a padot koptató Zsitnyikov, meglenne a kellő energiánk végignyomni a meccset! Nem tudom várhatok-e ilyet a Mistertől, de ha meg akarjuk verni a Veszprémet, változtatni kell! Ne azon menjen már el megint, hogy a kezdősor kifingik, a többiek meg le sem vetik a melegítőt! Lehet, hogy Dima nem képes tűpontosan a system szerint játszani, de egy járni nem tudó Skubénál azért mindenképp hasznosabb. Az alaptaktika működik egy darabig, ez látszik, de fel kellene tölteni játékosokkal, hogy hatvan percig alkalmazható legyen.

Jó védekezéssel meg tudjuk őket fogni, ez látszott Debrecenben is. Lövőben kicsit sem meggyőzőek, ráadásul irányítóban gondjaik lehetnek. Lékaival kapcsolatban nagy a hallgatás, a veszprémi honlapnak úgy nyilatkozott, mintha játszana. Meglepő lenne, ha pályára lépne Szegeden, de ki tudja.. Ha nem, marad Nenadic, aki nem fog minden meccsen akkorát alakítani, mint Debrecenben. Pláne, ha nem lesz váltótársa. Ha Ilic nem javul fel, balról nem lesz komolyabb veszély, ki lehet jobban lépni Lacira és Tönnesenre. Ez a beálló semlegesítését is megkönnyíti, ami nekünk többé-kevésbé menni szokott. (Ne adjunk okot az örömködésre Renátának az utolsó szegedi meccsén.) Aztán már csak elöl kellene valamit domorítani, amihez tényleg az kell, hogy az utolsó 10-20 percben is legyenek gondolatok. Mirko remélhetőleg Szegedre tartogatja a következő extra teljesítményét, Sierra viszont búcsúajándékként robbant egyet még utoljára. Vagy Sego. Mindegy, csak fogjanak, mint a KÉK festék! Zsolti meg mikor találna magára, ha nem most? Tavaly azt gondoltuk a Sabate alatt morálisan megingott Veszprémet el lehet kapni. Nem gondoltam, hogy idén még nagyobb esélyünk lesz. Az első éve nem jött be Vranjesnek eddig, hát teremtsünk neki egy borongós nyarat, sötétKÉK felhőkkel! Remélem mindenki átérzi a csapatban, edzőtől játékosig, hogy ezen a meccsen ki kell tenni mindent a parkettre, mindent ami a csövön kifér! Függetlenül az eddigi formától, esetleges egyéni sérelmektől, mindentől, mert ez nem egyes emberekről szól, ez Szegedről szól, a Pick Szegedről. A KÉK történelem része lehet az, aki felszántja a pályát a következő 120 percben!

Mindent bele!!! Hajrá Szeged!!!!

Még egy fontos dolgunk maradt. A mai napon hivatalosan is megtudtuk, Zubai Szabi utoljára húzza fel a szegedi mezt ezen a két meccsen. Az egyik legnagyobb harcost veszítjük el, Töcök szavaival élve az "utolsó szamurájt". Nagyon fog hiányozni az a mentalitás, amit ő képviselt. A győzni akarása, a szenvedélye, a majdnem vízszintesből lőtt ziccerei és a szegedi szíve ezzel a két meccsel elhagynak minket. Köszönjük Szabi az elmúlt 9,5 évet!!! Az ő búcsúja még egy löketet kell, hogy jelentsen a csapatnak, hiszen ha valaki, ő megérdemelne egy felnőtt aranyat is! Hajrá Fiúk! Gyerünk Szabi!!!!

Képek 1 2 3 4