Kötelező győzelmek hete -KP3.

Komoly arcvesztéseket hozott a 3. forduló, amit most javitani kell,valakinek kötelező. A Szegednek a fejlődés a cél, a Veszprémnek pedig az erdőből kell kitalálnia. Jó kis szerda, illetve hétvége lesz ez. De addig is lássuk, hogy állunk most.

"Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

16.Presov

Az egyik hibátlan csapat az alsó házban. Megverték otthon a Silkeborgot, idegenben a Metalurgot. Most mennek a Medvékhez, ahol szintén ők az esélyesek. Eddig elég jól tolják a szomszédok. Ők is esélyesek a kieséses szakaszra,ahol nem adják olcsón a bőrüket, de ez még nagyon messze van és azért a Silkeborgnak is lesz ebbe beleszólása.

Presov-Medvedi Okt. 6 18.00(1)

15.Plock

Sabaté, akinek most piszkosul örülnének a buckán túl, elég rendesen összekapta a lengyel ezüstbányát, 100%-os a teljesítményük a C-D ágasok között.

Mondjuk Leonba mennek a hétvégén, ami nem lesz sétagalopp, de simán ők az esélyesek. Elég sanszos, hogy ők maradnak tavaszra a csoport élén.

Leon-Plock Okt.6 19.30(2)

14.Celje

A Flensi legyőzése időlegesen kiemelte őket a kieső zónából. Nagyon szépen összerakott kis meccsen kalapálták el a német bajnokot. Ha ezt a szintet hozni tudják, komoly meccsek lehetnek még a továbbjutó helyekért. Hozzánk jönnek hétvégén, ahol remélhetőleg elhullajtanak két pöttyöt, de azért meg kell majd küzdenünk. Nem könnyű a dolga a szlovén bajnoknak, mert ugyan nagyon komoly utánpótlásképzés van náluk, a játékosokat nem tudják megtartani. Minden év új csapat, most új edző, mindenki bizonyítani akar. Ki tudja meddig tart ki a lendület, de nem lenne baj, ha mi törnénk most le ennek a rendkívül szimpatikus kiscsapatnak a lelkesedését.

Szeged-Celje Okt.6 17.30(1)

13.Montpellier

Gondolom nem ilyen szezonkezdetre számítottak délen, de nem könnyű a csúcson maradni. Ott nem is sikerült. Mondjuk elment Fabregas és legutóbb Gigou, Simonet és a kiejthetetlen nevű litván is hiányzott a keretükből. Viszont visszatért Grebille és nem ügyetlen a fiatal irányító tehetségük. Kikaptak otthon múlt héten a Nantestól a bajnokságban és nem volt eddig könnyű a sorsolásuk a Bl-ben, azért a címvédőtől így is többet várna az ember. Canayer 25 éve ül a kispadon és nem láttam az aggodalmat az arcán... Tavaszra összeszedik magukat az tuti, és közel kerülhetnek megint Kölnhöz, de jelenleg nagyon nem működik semmi a játékukban. Utaznak Katalóniába, nem ott kezdenek kimászni a gödörből az tuti.

Barca Lassa-Montpellier Okt. 6 16.00(1)

12.Breszt

A Löwen beárazta őket és most jön a Veszprém vendégszereplése. Látszik, hogy komolyabb csapatok ellen(az alakuló Pitét most nem sorolnám ide) már elfogyhatnak, de az a helyzet, hogy most megérezhetik a veszprémi vérszagot, nem lesz egyszerű őket legyőzni , főleg, hogy spanyol rendszer ellen nem igazán meccselnek jól a Bakonyban az utóbbi időben, márpedig Cadenas igazi vaskalpos képviselője ennek az iskolának. Élethalál meccs lesz a Veszprémnek, a Bresztnek pedig semmi teher nem lesz a vállán. Nekem ez nagyon három esélyes meccs...

Brest-Veszprém Okt.6 15.00(akármi lehet)

11.Zágráb

A Párizs nagyon simán átgázolt rajtuk, de amit eddig mutattak az nagyon bíztató volt, nálam sima továbbjutók a csoportból. Cervar visszatérései mindig követ dobnak a horvát klubkézilabda állóvízébe.

Az északiak ellen jól meccsel a horvát legenda, a Skjern most esélyesebbnek tűnik nekem, főleg otthon. Ettől függetlenül jó kis meccsre számíthatunk.

Skjern-Zágráb Okt.7 16.50(1)

10.Flensburg

Machulla nagyon gyengén meccselt az elmúlt két fordulóban, nem fekszik neki a jugoszláv iskola. Alatta mégsem inog a kispad. A Zágráb és Celje után talán a Motor nem lepi meg őket, de akkor is két kiscsapattól ilyen egyértelműen kicummantani nem kis dolog. Oké, hogy év eleje, meg minden, de a realatíve nagy csapatoknak olyan szépen megmutatták a német bajnok szerkezeti hibáit, amit szerintem nem lehet rohanással ellensúlyozni(a Celje tökéletesen megmutatta), hogy mindenki nagyon szépen köszöni. Jó jel ez nekünk a későbbiekben, de azért nem temetném őket, mert nem lehetnek végig ilyen szarok. Nagy csalódás az ő játékuk. Az ukránokat azért megcsapják.

Flensburg-Motor ma 19.00(1)

9.Veszprém

Ha görény akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy Veszprémben többször cserélnek edzőt, mint pasit Zimány Linda fénykorában. Nem tudom, hogy mi lehet arrafele, de az biztos, hogy a folytonosság fontos a sikerek elérésében. Ortega menesztése óta lejtmenetben vannak a bakonyiak, a Vranjes éra mélyrepülése pedig a számomra tök értelmetlen Nenadic igazolással kezdődött. A balkánhoz kemény kéz kell, nem bizalom, meg demokrácia... Nem tudom, kit tudnának leakasztani idény közben, David Davis érkezéséről hallani, de kétlem, hogy ez a nagyon mélyen gyökeredző problémákat sejtető helyzet vele varázsütésre megoldódna. Nálunk tavaly sokkal nagyobb szar ütött be, kiálltak az edző mellet, amit sokan, köztük én is kétkedéssel fogadtam, de volt fogantja, változás, bajnoki cím, tartás. Veszprémben kicsit mintha fordítva ülnének a lovon, már bocs de a vezérigazgató Polgárjenőt megszégyenítő nyilatkozata nem túl jó jel, ahogy az sem, hogy veszprémi játékosokkal kell egyeztetni a válogatottról. Van némi szereptévesztés arrafelé. Nem elfelejtve Vranjes puhakezű északi stílusát, ami komoly hiba a balkánon, meg mifelénk, ami az ő vesztét és a csapat mélyrepülését nagyban előidézte. Nagy ott a kupleráj, egyelőre nem látni a kiutat, de az biztos, hogy ez az idény simán rámehet erre a kapkodásra. Ennyi és ilyen minőségű játékossal itt tartani nem nagy dicsőség, a csapat ott van, már csak edző és az edzőben bízó, szakértelemet nem nélkülöző vezetés kéne oda. Bresztben az életükért, de leginkább a szurkolókért fognak küzdeni. Óriási a tét, ami ilyen csapategységgel agyonnyomhatja a Veszprémet és lejjebb lökheti a gödör aljára. De a jó hír, hogy onnan csak felfelé van. Kemény meccs lesz, vagy főnixmadárként feltámad a magyar ezüstérmes és fényes diadalt arat.

Brest-Veszprém Okt.6 15.00(akármi lehet)

8.Skjern

Béláék elvéreztek a Nantes ellen, velük tavaly sem bírtak a kieséses szakaszban, de láthatóan kezdenek ők is belemelegedni. A sorsolásuk eddig nagyon „könnyű” volt, most is a Zágráb látogat északra, úgyhogy, ha fel tudják törni a horvát védelmet kinéz nekik újabb két pont. Aztán valószínűleg a nehezebb meccsek után ők is a helyükre kerülnek, és majd a Celje-Zágráb-Skjern hármasból kerül ki a második kieső a Motor mellett.

Skjern-Zágráb Okt.7 16.50(1)

7.Löwen

A bundásban majdnem butáskodtak egyet vasárnap, de csak behúzták az utolsó 5 másodpercben a Wetzlar ellen. A csapat egyértelmű achilles-sarka Andy Schmid formája, ha nem megy a karmesternek kis túlzással, bárhol ki tudnak kapni. Nekik most is inkább talán a bundás a fontos, de eddig nem mennek rosszul a Bl-ben. Otthon egyértelműen esélyesek bárki ellen, de idegenben elég sokszor megégnek. Most is Skopjéban beleszaladhatnak egy rendes pofonba, főleg, hogy Jakobsen nem a legerősebb pokémon a „spanyol iskola” képviselőivel szemben.

Vardar-Löwen Okt.6 17.30(1)

6.Nantes

Kezdenek magukra találni, és elég magabiztosan intézték el a Skjernt otthon. Anti sem a szezonkezdetre időzítette a csúcsformát, de látszik, hogy merre tartanak. Nem ezen a hétvégén állnak megint földkörüli pályára, mert Párizsban kinéz egy komolyabb zakó, de nagyon erős lesz még a Nantes ebben a szezonban. Reméljük Rudi is egyre többet lesz a pályán, mert kelleni fog majd a válogatottba.

PSG-HBC Nantes Okt.6 17.30 (1)

5.Kielce

Cindric játékával új dimenzióba lépett a Kielce. Alex nem irányított rosszul, sőt nagyon jól nézett ki Liewskivel a három balkezes játék, de a klasszik irányító azért nagyot dob Dusi rendszerén. A Pitét idegenben olyan simán intézték el, nem megfeledkezve az elképesztő kapusteljesítményről, hogy élmény volt nézni. A címvédőnek egy percig nem volt esélye a jól összerakott Kielce ellen. Kicsit vékony a paduk, de ezzel a játékkal nagyon sokáig juthatnak. A svéd bajnok Kristianstad látogat Lengyelországba. Ezen a meccsen tovább lehet tökéletesíteni a játék minden elemét, mert nem hinném, hogy egy félidőnél többet bírna a fiatal svéd gárda.

Kielce-Kristianstad Okt.6 17.30(1)

4.Mink(Szeged)

Egy félidő F4 játék után egy félidő „esélyünk sincs a nyolcba jutni” szenvedéssel, mégis eddig 100%-os teljesítménnyel nem kezdtük szarul az évet. Bár 20 percig teljesen fogalmatlanul rohangáltunk, ennek dacára behúztuk. Erre tavaly képtelenek lettünk volna. Nagyon jól kezdünk kinézni, és szerencsére most „könnyebb” ellenfél jön. A Celje elég szépen megszívatta a Flensburgot, úgyhogy a sima meccs illúzióját szépen hessegesse el mindenki, meg amúgy is szeretjük szorossá tenni a végét. Szerintem a szívklinika a csapat titkos támogatója... A csarnokban nem kérdés kinek kell nyernie, de tényleg ne becsüljük le a Celjét. Sima meccs helyett előrelépést szeretnék látni a támadó játékunkban, Bombacnál és végre küldjük már pályára Kaspareket!

Szeged-Celje Okt.6 17.30(1)

3.Vardar

Parrondo megérkezett az első vonalba edzőként az eddigi teljesítményével. Örökölt egy bitang erős rendszert Raul mestertől, de azért a rendesen „meggyengült” játékoskerettel nagyon simán verték az ezer sebből vérző és ezer felé húzó Veszprémet. Náluk az a kérdés meddig bírják majd erővel, mert ilyen hajtás mellett ez az egy sor nagy valószínűség szerint el fog fogyni, de ne legyen igazam, mert nagyon jó nézni Robi munkáját, na meg az ifjú szerb kapustitánt. Parrondo eddig nagyon jól sáfárkodik az erőforrásokkal. A mannheimi alakulat látogat Skopjéba. Otthon egyértelműen Borozanék az esélyesek, főleg, ha marad a kapusteljesítmény.

Vardar-Löwen Okt.6 17.30(1)

2.Barcelona

Egy relatíve szoros első félidő után olyan erődemonstrációt tartottak a svéd bajnoknál, hogy nekem volt kellemetlen. Nagyon fiatal, nagyravágyó csapat a fél francia válogatottal, szemet gyönyörködtető gyors játékkal. Xavi Pascual építkezése kezd beérni. Nekem már múlt héten is az volt az érzésem, ha nagyon kell és a Veszprém magára talál, akkor följebb kapcsolnak egy fokozattal, és behúzzák a „kötelezőt”. A rendesen megcincált címvédő érkezik a katalánokhoz, Fabregas bizonyíthat volt csapata ellen. A kérdés, hogy erőt demonstrálnak-e a Bl győztesen is.

Barca Lassa-Montpellier Okt.6 16.00(1)

1.PSG

Annyira simán tették helyre az eddig meglepetés Zágrábot, hogy kicsit meg is ijedtem. Még mindig a kiírás legnagyobb esélyesei, és most már nagyon úgy néz ki Raullal megjött a megfelelő erő a padra, aki képes kihozni a világ legerősebb keretéből ha nem is a maximumot, de annyit tuti, hogy hülyére verjenek mindenkit. Bár a múlt heti Nimes elleni döntetlen kisebb botlásnak tekinthető, de azt ne felejtsük, hogy az LNH szépen lassan lehagyja a bundást. Mondjuk Karabaticéknak eddig a Bl-ben nem nagyon kellett megerőltetni magukat(Motor, Celje,Zágráb), talán most jön az első tétmeccs, igazi francia rangadó, a Nantes látogat Párizsba. Nálam ez a hét meccse.

PSG-HBC Nantes Okt.6 17.30(1)