PSG pipa!

A Skjernnek sikerült az, ami a Párizsnak nem, 33 gólt lőni és pontot szerezni Szegeden. A világválogatott viszont elvérzett a sporiban, méghozzá úgy, hogy ha jól emlékszem egy másodpercig nem vezetett. Tavaly ilyenkor még a Plock szívatott minket itthon, most meg Hansenék bambulnak a mennyezetre a lefújás után! Tény, nagyon nagyot megyünk eddig ősszel, a múlt heti kisebb rövidzárlaton kívül mindent hozunk, amit kell és lehet (az meg bőven belefér a sok megnyert money time után), a második helyünk gyakorlatilag megvan, nyugodtan várhatjuk a tavaszt.

Úgy kezdtük, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, Mirko két hetest fogott és elmentünk gyorsan három góllal. A támadásainkra egy szavunk nem lehet, ebben nagyon sokat léptünk előre tavaly óta, a legerősebb csapatok ellen is rendre 30 körül vagy fölötte lövünk. Most minden posztra van (legalább) két komoly játékosunk és a Mister is egészen sokat variál, így szó nem lehet fáradtágról az utolsó percekben sem. Deki hullámzó teljesítménye miatt Canellas lépett elő elsőszámú irányítóvá és vallajuk be, zseniálisat alkotott. Sokan féltünk a Vardarnál mutatott gyenge támadójátéka miatt, de nálunk eddig nagyon rendben van, amit mutat. Jól irányít, ha kell lő, zseniálisan passzol (hát mögött a beállónak, szélre, bárhova), a védekezése pedig szintén első osztályú. A negyvenedik perc környékére azért elfáradt, de addig élmény volt nézni, én nagyon pozitívan csalódtam benne. A másik spanyolunk, Maki is nagyon rendben van eddig, őt rövid oldalon Zsolti tudja váltani és így mindketten meg tudják nyomni a saját kis 30 percüket, ami eddig jól működik. Maki kérlelhetetlenül megy előre, ha kell hetest csinál, ha kell lő, Zsolti szintén bármelyikre képes a nikkelbolha lábaival. Egyébként Maki játéka Remilihez hasonlít, szeretem az ilyen szenvedélyes, jó értelemben buldózer játékosokat. Hátulról hiányzott Jonas, a védekezésünkön még tudunk csiszolni, ez tavaszra elengedhetetlen lesz, de hál istennek Mirko megérkezett Szegedre, pont az ilyen teljesítmények miatt küldtük el melegebb éghajlatra még áprilisban cíviséknél. Akkor is azt mondtam, hogy tartsa meg jó szokását, csak már kékben. Hát megtette, remélem még sokszor megteszi ezt, bár ha belegondolunk, felszabadító lehet azt a piros göncöt lecserélni szép kékre!

A második félidőben Sigi bebasztaaaaa, Sigi bebaszta, Sigi bebaszta, Sigi bebasztaaaaaaaaaaaaa!!!! De be ám, a vége előtt egy perccel is, amivel megnyertük a meccset!!! Megvertük a péesgét!!! Jó, mi? Node a második félidőben Sigi beb*szásain kívül más is történt! Például ott volt Ricsi, a Bodó Mátészalkáról. Benne az tetszik leginkább, hogy átlövi a nyers tojást a vaslemezen (Barok tanár úr után szabadon..). Ha nem megy az összjáték, megakad a szekér, Ricsi felmegy és beb*ssza, úgy mint Sigi csak erősebben. Az egyik kedvenc jelenetem volt a második félidőben, hogy volt 2-3 passz, szinte állóhelyzetből adogattak a srácok, teljes volt a tanácstalanság, erre Ricsi megkapja és szintén állóhelyzetből egy lépésben felugrik és berakja a felsőbe Titinek. A labda hamarabb jött ki a kapuból, mint Omeyer. Ilyenből akasztott még párat Ricsi, néha el se hiszem, hogy ilyen szintű fitalal, magyar válogatott lövőnk van! A másik ifjú torony, Bence is kitett magáért, a góljai mellett szépen termelte a heteseket is. Helyette jött Gaber, akinek a védekezését még Kanalas papa is elismerte, elképesztően jól dolgozott, de mellette három gólt is akasztott.

Nagyon rendben van ez a szezon eddig, kiugróan gyenge pontot nem tudnék említeni. Mirko megérkezett, legalább az egyik kapusunkra minden bizonnyal számíthatunk a fontos pillanatokban, de a többi posztra is megvagyunk. A védekezést lehetne még feszesebbre csiszolni, meg én Kaspareket hiányolom, remélem tavaszra ő is komolyabb szerepet kaphat, Kölnben mindenkire szükség lehet. No igen, kiszaladt az ujjaimon nekem is, de próbálom magam visszafogni, nem akarok pofára esést. Jelenleg valóban ott vagyunk a legjobb négyben, de sajnos nem a hatosfal (vagy az ehf) rangsora alapján jelölik ki a kölni résztvevőket. A sorsunk minden bizonnyal az áprilisi negyeddöntő két meccsén fog eldőlni a Vardar, a Kielce, a Löwen vagy a Veszprém ellen. Azon a 120 percen múlik minden, addig annyit tudunk tenni, hogy a lehető legjobban megkönnyítjük a dolgunkat. Ne szálljunk el, értékeljük az eddig elérteket, ünnepeljük meg ezt a fantasztikus győzelmet és kellő alázattal ábrándozzunk a tavaszról, szerintem. Ja és még valalami: nagyon tetszik a csapategység, mindenki küzd, hajt, biztatják egymást a srácok, egyszerűen egyben vannak. Ha ez így marad, tényleg szép jövő elé nézhetünk! Addig is irány Flensburg, mutassuk meg a fricceknek még egyszer, hogy ki is a magyar bajnok!!

Hajrá Szegeeeeeeed!!!!!!!!

Képek 1 2 3