Kupagyőőőőőztes!

Rég nem ment ilyen egyszerűen a reggeli ébredés. Kupagyőztesként könnyebben indul a hét, bár a biztosító hívott reggel, hogy emelik a díjakat, mert a Picknek szurkolni egészségügyi kockázatot jelent. Muhahaha. Mondjuk megérteném, mert a második félidő végén a vérnyomásmérő eldurrant volna a karunkon, de ezt kezdjük már megszokni.

Nagyon jó előjelekkel mentünk neki a tegnapnak, még a kapitány is visszatért, mindenki vállalta a játékot és rendesen megtelt a csarnok szegediekkel, akik olyan hangulatot teremtettek a Főnixben, mint talán még „idegenben” soha. Együtt dobbant több, mint ezer kék szív. Valahol éreztem, ennek ma meg kell lennie. Tavaly a sors vagy inkább Mirko elvette tőlünk a kupát, idén visszaadta. A sors, de leginkább Mirko igazságos! :D

Az első félidőben olyan erődemonstrációt mutattunk, amilyet még tőlünk nem láthatott a világ, de sanszosan ez volt a valaha volt legnagyobb előny a Szeged javára a félidő végén Mordor ellen. Ilyen fantasztikus első félidő még nem volt ta Pick története során, a második félidei Szegedre azért már volt példa.

Sterbik nagyon szimpatikusan és korrekten értékelt a meccs után, tényleg eldöntöttük a meccset az első félidőben. Hihetetlen volt helyenként, amit műveltünk, annyira ment a szekér. A Plock ellen azért már látszott, hogy a védekezésünk kezd nagyon összeállni. Gaber, Csiro, Canellas, Maqueda, Kallman és majd Kasparek, Ricsi, Beni olyan kegyetlen stabilitást adnak természetesen a mindenkori kapussal, hogy simán ki merem jelenteni, Európa top3 védelmében benne vagyunk. Mirko megint „kisebb” csodát tett a kapuban. Elég gyorsan szegedi lett és újra magára talált nálunk. Soha nem volt még két ilyen brutál kapusunk, mint a két horvát, akik fél szavakból is megértik egymást. Alilovic főnixként támadt föl Szegeden és újra világklasszis szintet hoz. Tudtuk, hogy ez benne van, de amit az utolsó két meccsén a Plock és a Veszprém ellen művelt az a legnagyobbak közé emeli. Köszönjük meg az Építőknek, hogy nálunk kötött ki! Örök Hvala! :D

Ki gondolta volna, hogy Maki egy ilyen nyögvenyelős, vergődős tavasz után pont a kupadöntőn „tér vissza”? Mindenki csak reménykedett, ahogy én is. De Jorge nem az a feladós fajta és amit tegnap játszott az nem kicsit volt faszipántos. A végére ő is elkészült, de még akkor is valami viszi előre. Hihetetlen az az akarat, amivel győzni akar. Egy igazi terminátor. Canellas papa, most a kevésbé látványos védekező munkából vette ki jócskán a részét, keveset irányított. De erre nagyon egyszerű a magyarázat: Dean Bombac.

Sokan ekézték Dekit ősszel, mert nem találta önmagát és az őszi Bombacnál jobb volt a májusi Skube, mondták sokan. Most már ők is csak Dekiznek. Bombac hazatért és végre ugyanazon a szinten folytatja, mint amikor elment, sőt magasabban. Csak azt ne felejtsük el, ez már egy komolyabb csapat, fantasztikus játszótársakkal, egyéniségekkel és mégis tegnap ő volt a vezér, újra. Olyan varázslója ő kézilabdának, akihez képest Harry Potter szertáros a művházban. Pastor nem hiába engedi a kreatív játékot, habár a Kielce előtti Bombac bármennyire is mágus volt, minden 5 jó döntésére jutott egy rossz. Mára ez az arány sokat javult. Nem volt jó neki Kielceben, de fejben sokkal érettebb, alázatosabb játékos lett. A tegnapi egyértelműen az ő napja volt.

45 percig miénk volt a meccs, hála az égnek addigra már megnyertük és nem szabatéztuk el, mert Bence kiválásával támadásban rettenetesen visszaestünk. A csapat egyik „méregfogát” kihúzták. Gaber arcán nem volt őszinte a mosoly, hogy egy rendkívül acélos és fárasztó védekezés után még támadásban is birkóznia kell. Matejt sajnos el is tűntették rendesen, de akkor már ő is a kimerülés határán volt. Ez sajnos rávilágított csapatunk egy érzékeny pontjára, jobban kell gazdálkodni a beállósaink erejével, illetve arra, hogy Bánhidi Bence milyen fontos láncszem nálunk és kijelenthetem, lehetne bárhol. Embert juttatni a Marsra és Bencét megtartani körülbelül egyformán nehéz lesz. Ricsi dettó, de ő még idén adós a bomb(ázó)a formával. Ahogy Maki, Bodó is robbantani fog, mikor visszatalál, és akkor isten irgalmazzon az ellennek!

Nagyon szenvedtünk az utolsó 15 percben, az 51. perctől 1! gólt dobtunk, de elbírtuk egy nagyszerű erőkből álló Veszprém ellen. Azon gondolkoztam, hogy eddig sokat hivatkoztunk a szegedi szívre, ami természetesen a pályán és lelátón óriási plusz akaratot és energiát mozgósított, de itt kérem fejben is győztesek voltunk, vagyunk, leszünk. Amit sokadszorra bizonyított ez a gárda. És nagyon érzik egymást! Mirko rajzolt passzai a biztoskezű és teljesítményű Supermarionak szépségdíjasok voltak, vagy Deki háttal bepassza Beninek és még sorolhatnám.

Szerencsés együttállás van most mifelénk. Mindenki nagyon egymásra talált. Tegnap a táborban állni felemelő érzés volt. Amikor kellett, a karzaton sem „tévézett” senki, nagyon együtt voltunk a csapattal, hergeltük egymást. Óriási tartást kaptak tőlünk, amit meg is háláltak egy kupával.

A tavalyi szezon mélyrepülése óta hatalmasat fejlődött a klub, játékosok és leginkább Pastor. Ő egy taktikai zseni, ezt soha senki nem vitatta, de tegnap éreztem azt, meg kicsit a bajnoki aranynál, hogy nem csak mondja, hanem tényleg a csapat része. Eddig volt némi hideg, profi távolságtartás a játékosok és közötte. De ahogy tegnap Ricsikével ölelgették egymást, abban azt láttam, hogy elfogadta, hogy nincs egyedül Szegeden és a kék csapat, család tagja és ahogy a fiai érte, ő is tűzbe menne értük.

Tényleg kezdünk már hozzászokni a szoros és izgalmas végjátékokhoz. Nehogy valaki elkapcsolja a tévét vagy fölálljon sörért! De rendre mi jövünk ki belőle jól, és ennyi megnyert csata után balgaság már ezt csak a szerencsének tulajdonítani. Jók vagyunk! Minden idők legerősebb szegedi csapata ez! Az első megnyerhető trófea zsebben, ez már egy sikeres év kezdete, innentől kezdve minden ajándék nekünk, szurkolóknak. A nagy, szoros csaták garantáltak és az is, hogy szeretett csapatunk mindenben, mindig mellettetek állunk!

Fantasztikus szegedinek lenni, de tegnap Debrecenben 11 év után kupát nyerni, több, mint ezer kék között életem egyik legfantasztikusabb élménye. Zsoltinak meg külön köszönet és reméljük, hogy lesz még nagy meglepetés a szezonban!

Köszönöm, hogy Pick szurkoló lehetek! Csak előre!

Képek: Magyar kézilabda-válogatott Fb oldaláról