A becsületünk a tét

Szombaton kellett néhány óra, míg magamhoz tértem a kómából és újra éreztem egy pici lelkesedést a visszavágóval kapcsolatban. Ugyanis nem szeretek - és gondolom ezzel mindenki így van - értelmetlen meccsekre járni. Na most a hat gólos vereség, tizenhét lőtt góllal súrolja ezt a kategóriát. Súrolja, de nem lépi át. Az elmúlt napokban összeszedtem magam, rendeztem a gondolataimat és ismét megcsillant valami a mélyben. Egy apró szikra, ami akár egy vulkánkitörést, egy pusztító lávalavinát is bármikor elindíthat. Mert benne van a lehetőség, a képesség, az apró esély, hogy óriási változásokat vigyen véghez. Így vagyok a holnapi nappal kapcsolatban is és az a kis szikra minden játékosunkban is benne van. Képesek leszünk robbantani?

Együtt a szurkolók és a csapat. Nem akarok elcsépelt frázisokkal jönni, de ez most tényleg együtt sikerülhet csak. Holnap este hatkor ott lesz 3500 szurkoló, ott lesz a 2007-es bajnokcsapat és ott lesznek azok a srácok, akik megnyerhetik nekünk ezt az aranyat. Azok a srácok, akik szombaton még pelenkát cseréltek a szünetben, majd falfehér arccal tántorogtak le a zaréna parkettjéről. Higgyünk benne, hogy a szegedi katlan felforrósítja őket is! Ahogy Töcök is írta pár nappal ez előtt, gépiesen nem lehet megnyerni egy ilyen dönőt. Ennek át kell érezni a súlyát - még ha most először játszik itt valaki akkor is - kimenni a pályára és feltépni a parkettát, vérszomjas vadállatként végigküzdeni a hatvan percet. A taktikát tényleg tudják a srácok, ismerjük a Veszprémet, mint a tenyerünket (és fordítva is), nem ezen fog múlni. Persze jól, szinte tökéletesen kell játszania mindenkinek, tényleg mindenkinek, de gladiátor módjára küzdeni is.

Nem akarok különösebben belemenni, hogy mivel verhetjük meg a bakonyiakat, ezt a Mister sokkal jobban tudja. Egyébként sincs most választásunk, mindenkinek tökéleteset kell nyújtani. Ha nem lesz Gorbok, akkor is. Akkor pláne, de láthattuk Ricsi milyen jól megoldotta a feladatát. Ha holnap övé lesz a b2 poszt megint meg fogja oldani, ebben biztos vagyok. Tökös gyerek, aki beleáll és odateszi magát, képes lesz átlépni a saját árnyékát. Ugyanígy Zsolti sem játszhat még egyszer annyira sz*rul, Pedro sem fogja kihagyni az összes ziccerét, kínaiból belövi, mint a Párizsnak. Kallman vezér lesz, Sandro szétszedi a falat. csakúgy mint a beállóink. Sierra kilenc ujjal is kiszed minden labdát, Petrusék pedig hátul megeszik a bakonyi tüzéreket. Vagy az első tíz percben majd beáll Bajusz Sanyi és Djurkovic, csak megmutatni hogyan is kell ezt! Gyerekek, a legutóbbi szegedi bajnokcsapat fog titeket figyelni az első sorból! Mutassátok meg nekik is mire vagytok képesek! Érezzétek át ennek a kék meznek a súlyát és a rangadó jelentőségét! Egy győzelmet elvárok a csapattól! A győzelem a minimum, akármit is tekinthetünk papírformának. És a hét gól sem lehetetlen! Cáfoljatok rá mindenkire, minden realitásra, minden épeszű esélylatolgatásra és csináljátok meg, jó? Nem, nem elég a győzelem, tudom az előbb azt mondtam, de nem elég! Nem akarok szimpatikus vesztes lenni! Bajnok akarok lenni! Azt akarom, hogy bajnokok legyetek! Láttunk már BL döntőt nyolc gólos hátrányból megfordítani, nyolcaddöntőben tizenhárom gólos mínuszról továbbmenni. De kilenc gólos hátrányt húsz perc alatt sem lehetetlen behozni, a legmagasabb szinten sem, ugyebár. Nekünk "csak" hetet kell közétenni. Menni fog? Egyet kérek, ne a tisztességes helytállásért menjetek ki, mert abból nem kérünk. A győzelemért, a bajnoki címért, semmi másért! Százszor inkább hisztizzen az ellenfél évekig, mint szimpatikus vesztesként kullogjunk haza. Ez az egy meccs van szeptemberig! Tegyetek bele mindent! Szakítsátok fel a padlót, hajtsátok ki magatokból az utolsó oxigénmolekulát is, majd mi visszük a lélegeztetőgépet, arany bevonattal!! Csináljátok meg!!!

HAJRÁ HAJRÁ HAJRÁ SZEGEEEEEEEEEEEED!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Képek 1 2 3