Zágrábi System Reboot

Végre ismét elérkeztünk abba a fázisába az évnek, hogy lehet szidni a klubvezetést (erről kicsit később) BL meccsekről beszélni, írni, nézni mindent, amit mi, a férfi kézilabda rajongói szeretünk. Elérkezett az évnek az a szakasza, ahol már nincs lehetőség betlizni, lefagyni, semmi olyasmit csinálni, amivel elmehet egy újabb szezon a kukába. Vágjunk is bele!

A Szeged a szezon érdemi részét Zágrábban kezdi. Az a két csapat játszik, amik, ha nem hazudnak a statisztikák, az EB-re a két legtöbb válogatottat adó együttes volt, azonban játékidőben mégsem került sok perc a játékosok lábába. A szegedi srácok közül szinte mindenki kiesett az első csoportkörben, csak a két norvég srác, Tönne és Blonz, ment tovább, egészen a final weekendig, illetve a reaktivált Mirko szerepelt 2 meccsen a középdöntőben Pesten.

Rátérve a szegedi srácokra, szerintem Pastor mester egyik szeme sírt, a másik nevetett, mivel így hamarabb visszakapta fiait, és több ideje volt a Pastor-system szokásos év eleji újratelepítéséhez. Nem lehetett tudni, hogy a srácok milyen lelki és fizikai állapotban (khm Bánhidi Bence) jönnek vissza újra a Tisza partjára pattogtatni a labdát. A keret jelenlegi információnk szerint teljesen egészségesen várja az első meccset. Akiről már lassan 1 éve nem tudunk semmi hivatalosat, az Luka Stepancic, akinek valószínűleg újra be kell mutatkoznia majd a nézőknek is, de a játékos társainak is.

Egy zágrábi túra sosem egyszerű. A korábbi években jellemző volt, hogy igazi fekete lóként a horvát fiatalok megfricskázták a nagynevű látogatóikat, de hálistennek az elmúlt szezonokban a csapatnak a horvátországi kiruccanás nem okozott jelentősebb problémákat. Ki lehet próbálni éles körülmények között is, nem csak NB1-es kis csapatok ellen, hogy a system újratelepítés-e jól muzsikál-e. A hátralévő meccsek mindegyikén nagyon fontos két pontról van szó, hisz ezeken fog múlni kedvenceink 1-2. helyezése a csoportban. A holnapi napon ennek a Pick Szegednek kötelezően hoznia kell a mérkőzést, a Zágráb jó pár szezon óta a Bajnokok Ligája egyik leggyengébb együttese. Sok részletre ezzel a BL-meccsel kapcsolatban kitérni nem szándékoztam. Az elmúlt évek örökmérlege magáért beszél, 2019-ben egy döntetlenre futotta a horvátoknak ellenünk, de 2012 óta nem tudtak minket legyőzni. Ezt a történetet kell holnap folytatni.

Négy meccsünk maradt a csoportkörben. Sorrendben Zágráb idegeben, Brest itthon, Elverum idegenben és Pite itthon. Amennyiben érdemben jól szeretnénk szerepelni a tavaszi szezonban, és szeretnék ott lenni a már többször kimondott álmaink helyszínén, Kölnben, és nem csak nézőként, hanem résztvevőként, akkor mind a négy meccsünket legalább 1 góllal (nem kell több, csak 1 gól) megnyerjük, akkor garantáltan a csoport első két helyén végzünk. A sorsunk ezt illetően a saját kezünkben van, az első helyet illetően bíznunk kell az Aalborg pontvesztésében. Mindez kedvező lenne a csapat számára mind edzés/taktika szempontjából, hiszen eggyel kevesebb meccset játszhatnánk (egy párharcot kellene csak megnyerni az F4-ért!), mind a sorsolás terén, mivel a nyolcaddöntők után már lehet, hogy nem a legerősebb együttessel kellene szembenéznünk Kölnért – bár látva a túloldali első négyest, igen nehéz ellenfelekre van kilátás a keresztbejátszás során.

Sajnos ebben a posztomban is, akárcsak a Kiel elleni arénaavató találkozó kapcsán, ki kell térni a szegedi vezetőség amatőrségére. 2022 februárjában még mindig csak személyesen, több órát sorban állva a hidegben, a szabad ég alatt kellett kivárni azt, hogy a régi bérletesek meg tudják váltani a helyüket az új Arénába.

Kérdezem én, az elmúlt 1-2-3 évben, amióta tudni lehet, hogy lesz egy új Aréna, nem lehetett volna ezt online megoldani? Nem lehetett volna a stadionok/arénák országában egy olyan szoftvert megvásárolni, ami megoldja ezt a problémát? Elég lett volna a régi bérlet kódját beírni a felületre, és a jegyvásárló felület csak ezután enged be a vásárlás terére… A szurkolók között is rengeteg informatikus van, aki biztos felajánlotta volna a segítséget a klub számára. Örömteli lenne, amennyiben az évtizedek óta hűséges drukkereket nem csak dísznek néznék a #handballfamily tagjait a Bika tetején ülők, hanem valódi megbecsülést élveznének.

Hajrá Szeged! Csak Előre!

Képek: Csapat FB oldala, Szurkolói csoportok, Vaksz Kézibadmagazin