Biztató főpróba

Remek befejezése volt ez a csoportkörnek, játszottunk egy kifejezetten élvezetes és hasznos meccset a Barca otthonában. Őszintén szólva, sosem szerettem ezeket a "mindegy-meccseket", mert egy esetleges jó eredmény sem enged messzemenő következtetéseket levonni. Ennek ellenére jó főpróbája volt ez az előttünk álló kemény tavaszi feladatoknak, sok biztató momentumot láthattunk.

Gondolom nem vagyok egyedül vele, hogy Ricsi játéka láttán nagy kő esett le a szívemről. Nagyon régóta vártam már tőle egy ehhez hasonló teljesítményt, már kezdett erősen kérdésessé válni, hogy idén látunk-e egyáltalán tőle ilyet. Na, hát egy Barca elleni "mindegy-meccs" mire jó, ha nem erre? Egy erős ellenfél ellen, jó színvonalú találkozón kapott egy erős önbizalom-bombát a mi Ricsink! A ballökő posztunk egyébként is felüdülés az elmúlt időszakban, Joan bácsi varázslása és Ricsi brillírozása mellett említést érdemel Nik első tíz perce is, hiszen láss csodát, ő kezdett a Palauban támadásban is! Szerintem tisztességesen megoldotta. Nem neki kell hozni a későbbiekben sem az extraklasszis szintet azon a poszton, de ha 10-20 percekre megkapja a bizalmat és így be tud szállni, lesz még egy jó támadó-védekező játékosunk, aki nem mellesleg fiatal. Itt egy pirospont Pastornak, ez mindenképp bizakodásra ad okot. Nagyon bízom benne, hogy Ricsinél, Joannál és Niknél is kitart ez a pozitív tendencia az idény végéig.

Annyiban tartottam a meccstől, hogy a Barcelona hajlamos hazai pályán beindítani a rakétákat, egy kiadós vereség pedig nagyon nem hiányzott a flensburgi gyötrelem után. Jól kezdtünk, de ez általában így szokott lenni, az volt a kérdés, bírjuk-e végig. Most bírtuk, amiben nagy szerepe volt Mirkonak! Ihletetten védett az egész meccsen, segített megadni a kellő stabilitást a védelemnek. Kasparek első félidei játéka is tetszett, bár Stepancic visszatérésével várhatóan ismét epizódszerepbe kerül. Vélhetően Pastornak kell egy Maki-Balogh típusú gyors, betörésre, egy-egyezésre alkalmas lövő jövőre is, így Kaspareknek nem látom a helyét. Pedig képességeit tekintve simán lehetne olyan jó, mint korosabb kollégái. Bence szenzációs volt, jól találták meg labdákkal Dekiék, ő pedig remek megoldásokat választott.

Jól működött a csapat, elöl-hátul rendben voltunk, az eddig kevesebbet játszók is többé-kevésbé megkapták a lehetőséget. Tetszett Pastor rotálása, remélem tétmeccseken is forgatja majd a csapatot, amennyire kell. A vége persze fájt egy kicsit, de ennek most tényleg semmi jelentősége nincs, a meccs elérte a célját, összerázta a társaságot és akinek szüksége volt rá, kapott egy kis önbizalom fröccsöt. Egyébként se falumenők legyünk már, az nem olyan menő.

Ez a Barcelona kétségtelenül a BL favoritja, félelmetes gépezetként működnek, már ha működnek. A legnagyobb kihívás idén is az lesz nekik, hogy ne aludjanak be tavaszra, Kölnig gyakorlatilag egy Flensi/Pite elleni oda-vissza lesz csak, ami kicsit is komolyabb kihívást jelenthet, a BL utolsó hétvégéjén meg egy 10-20 perces mélypont is végzetes lehet, ahogy számtalanszor láthattuk. Kölnben már nincs esélyes, bármi megtörténthet. Ezért is lenne jó végre eljutni oda. Az út meglehetősen pikánsnak ígérkezik, a tavalyi két BL döntősön át vezethet, azon a két csapaton keresztül, akik felmosták velünk a padlót tavaly az idény legfontosabb meccsein. Na ilyet nem szeretnék látni egy darabig! Nagyon remélem, hogy az idegenbeli nagyon fontos meccsek második félidejére jellemző összeomlások idén végre elkerülnek minket, mert ez a csapat képes lehet gyakorlatilag bármilyen címet elhódítani! Bízom benne, hogy tanultunk az elmúlt évekből és megfelelő rotálással, váratlan taktikai húzásokkal és szükség esetén nagyobb egyéni szabadság biztosításával túljutunk majd a hullámvölgyeken. A Vardar (ismét) sebzett vad és most tényleg úgy tűnik elfogyott az erejük, de azért őket sosem szabad leírni, egy sokadik haláltáncuk következik, ami szinte hagyománnyá vált náluk. Olvasva ezt rögtön arra gondoltam, hogy ne hagyjuk magunkat elaltatni! Nagyon oda kell figyelni, de ez a párharc akkor is kötelező kategória, ez azt hiszem kijelenthető. Aztán jöhet a Veszprém, összesen hatszor idén, amiből öt meccs véresen komoly lesz. Szép kihívás, forrongó hónap elé nézünk április végétől május végéig. Ha létezik formaidőzítés, akkorra kell belőni!!

Hajrá Szeged!

Képek a csapat fb oldaláról.