Vujin, komolyan???

A macedón lapértesülések után az EHF hivatalos oldalára is felkerült a nevezettek közé egy régi ismerős. Amíg ezeket a sorokat írom, körülbelül 300/200-as vérnyomással még mindig bízom benne, hogy ez egy kurva rossz vicc, amit egy illetékes tréfaguru irgalmatlan betintázott trollként felbutáskodott a netre!

Nem hittem, hogy ebben a kegyetlen fos idényben a megfáradt edző-csapat kapcsolaton, az újra és újra elhibázott igazolásokon(erre később kitérek, megint…), enervált játékunk és karantén allstarságunk mellett valami képes kimozdítani a munka-család-baba-kutya tengelyről. Na ez a “hír” rendesen kilengette az ingát.

Szeretném megkérdezni a kedves klubvezetésünket, akik a “handball family”, kézilabda család égisze alatt hogyan képesek a vasárnapi asztalhoz egy olyan szarházit leültetni, aki nemrég leköpte anyát,apát? Milyen család ez??? Volt szerencsém ehhez a Vujin mutatványhoz, a bré és egyéb mutogatásról, fetrengésről, hergelésről, nem is beszélve. Ezzel biztos a családosokat célozta meg a klub. Éles Józsit nem akarjátok idehozni véletlenül?! Gyúrónak esetleg Sulicot, Zsenyát, Lushnikovot?! A buckán innen és túl a válogatotton kivül egy dologban értünk egyet, hogy Marko barátunk finoman szólva sem egy emberi nagyság. Amikor a fedélzetre felcsap az első hullám, ő már menekül is. Minősíthetetlenül “vált” meg klubjaitól. Amit Mordorban távozás címén művelt még a legkeményebb szegedi fanatikusoknál is kiverte a biztosítékot. Értem én, hogy Pastor sakktáblájáról hiányzott egy gyalog, de miért a legnagyobb parasztot választotta??? Megéri szembeköpni ezreket csak azért, hogy a Mister tovább tilitolizhasson a táblácskáján?

Milyen az a játékos-politika, ahol egy idényen belül már másodjára nyúlunk “fiatal tehetségekhez”. És milyen az az utánpótlás… Stranovskyt kifejezetten bírom, főleg hogy a tesója kiváló szélsőként segítette a csapatot az ínséges időkben, kitaposva öcsikének az utat a szegedi szívekhez, de miért kellett őt reaktiválni? Nem a Barcatól raboltuk! Nem lehetett előre számítani arra, hogy a lassan 40 éves kapitányunk nem fogja bírni az iramot és a mellette levő Pistára jobban kell vigyázni, mint a nagyi porcelánjára? De sikerült elüldözni egy hatalmas tehetség, saját nevelés Sunajkot. Jobblökőben nem számítottak arra, hogy Stepancic, aki fantasztikus játékos lehetett volna, ha nem mindig a műtőasztalon feküdne hatalmas lutri és Kasparek, aki, ha végre elkerül innen komoly játékos lehet belőle, kevés lesz? Miért mondom ezt? Zsitnyikov, Gaber meghatározóak voltak a válogatottban, nálunk leépültek. Ricsi a bajnoki arany óta keresi önmagát. Skube, Mindegia kivirágoztak, ahogy elkerültek innen és hány és hány tucat játékos fordult már meg a csarnok öltözőjében. Olyan ez a csapatépítés, mint a kisgyerek a csillag, hárömszög meg mindenféle idomokkal és szépen, mert nem okos, de legalább erőszakos és erős, jól átpaszírozza a kockát körön. Ha valaki nem lesz egyforma, mehet! Baszki Bóka, Pedro!!! Miről beszélünk? Egy profi klubban, mert a vezetőség mindig erre hivatkozik ennyi elhibázott igazolás, szarul felhasznált erőforrás után a szakmai vezetés repülne a picsába. Nálunk? Semmi következmény. Zsitnyikovra nagyon haragszom, mert ha fontos lett volna a karrier már rég elhúzott volna. Mondjuk hány csapatnál keresett volna ennyit ilyen kevés elvárással?! Majd jövőre!

Jövőre jön egy Tönnesen. Hurrá! Majd ülhet a lelátón Luka mellé, mert ő sem egy terminátor… Ez kinek az ötlete volt? Ki szerint jó gondolat a veszprémi garázsvásárban játékosokat kukázni?! Ki intézi ezeket az agyament, idióta igazolásokat? Ki a felelős? Ki a felelős ezért a helyzetért? És mégis ki az, aki nem ismeri a klub történetét vagy még rosszabb magasról tesz rá és csak gondolatban felmerült benne Marko Kibaszott Vujin neve?? Hogy lehet ennyire leszarni a szurkolóitokat?? Tudom a szurkoló fizessen, tapsoljon és kussoljon. Csakhogy őket nem szurkolóknak, hanem nézőknek hívjuk. Tudom szerintetek pótolhatóak vagyunk, még talán igaz is, de ez lenne a profizmus? A sport szurkolók nélkül szart sem ér! Most aztán a virus alatt kiderült… Hány meccset segítettek eldönteni a lelátóról? És így semmibe venni azokat, akik ezt finanszírozzák ostobaság, nem profizmus! Ugyan piciny országunkban a profi sport nem önfenntaró jellegű, igen mindenki piszok sokat ad bele a közösből, ezért marhára nem kéne eljátszani a Barcelonát Uraim egy díszes, túlfizetett libalegelőn! Milyen brand építés, ahol azokat tojom le magasról, akiknek építem?? Megér ennyit, hogy ez a bohóc két meccsen pattogtasson? Az mindenkinek megvan, hogy csak a Bl-re jön?

Jöjjön egy kicsit szakmaibb oldala a kérdésnek. Marco Vujin vajon passzol a Szeged rendszerébe? Védekezésben nem egy kifejezett Leonidász a csávó, szuperül lehet róla gólt lőni, így hosszú oldalról cserélni kéne, ami egy Kiel sebességű csaptnál öngyilkosság, tehát a padtól távolabbi oldalon marad Kasparek? Csapatjátékban sosem volt egy titán a manus, fénykorában, ami nem most volt, nem is ezért tartották. Jól lőtt, talán néha még a szélsőt is megtalálta, de mocsok önző volt világéletében. Mit keres egy ilyen rendszerben? Színészi kvalitásait, emberi nagyságát mind ismerjük és nem csak Puki fejenlövése és az azt követő viselkedése miatt. Mit keres egy ilyen zsoldos toprongy Pick mezben?? Elképzelem és émelygek! Ér ennyit két meccs? Mert lássuk be, a csapat morálja, formája alapján csak a Magyar kupa F4 lesz idén. Beáldoznak minket, a klub múltját, jövőjét? Ezért? Mindig próbálom keresni a jót mindenben. Hát ebben semmi nincs. De végre kiderült mit gondol a vezetés a szurkolókról!

Isten éltessen Puki! Ilyen szép ajándékot adott a klub, amiért küzdöttél...

kép nso