Így kell az őszt zárni - KP 9.

"Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

Zágráb

Csilla hatosfal-levlistára küldött megérzése bejött, a Löwen tényleg sormintában tolja a meccseit, így a szombati idegenbeli Vardar-verés után megint jött a kínlódás, amit a Zágráb remekül kihasznált, és a félidei 5 gólos mínuszról simán fordítottak. De ez ugye már a záró forduló eredménye, csak megint meg vagyunk csúszva a KP-vel. Szóval, visszatérve a Zágrábra, Horvatéknak kellett ez a két pont már nagyon, ha komolyan gondolják a továbbjutást. Az persze tökös dolog, hogy miután kikaptak az összes közvetlen riválistól (ld. még Kristianstad, Breszt, Celje), a négy pontjukat a Vardartól és a Löwentől lopkodták össze. Egy KP-s helyezést ez már önmagában megér ezen a héten.

PPD Zagreb - Rhein-Neckar Löwen 25:21 (csütörtökön játszották)

Motor Zaporozsje

Szerintünk lezárják a hétvégén az utolsó nyitott kérdést a D csoportban. A Besiktas tök korrekten helytáll, ha másfél hónappal ezelőtt lett volna ez a meccs, nem is lennénk ilyen biztosak a hazai győzelemben, de a Motor novemberben megtalálta magát, be fogják húzni ezt is.

Motor Zaporozsje - Besiktas 2016. 12. 04. 17:00 (1)

Celje

A szlovénok szépen felhozták magukat a két Breszt elleni döntetlennel, amire előzetesen pont semennyire nem számítottunk. Ok, talán a visszavágón kinézett nekik 1-2 pont. Főleg a hazai 36:36 volt vicces, igen, pont olyan fejetlen rohangálás volt, mint amire a 72 gól alapján követkzetetni lehet. Sokkal feljebb nem merjük tenni őket, a hétvégén ugyanis Szegedre mennek, ott nagy eséllyel befejezedik idénre a pontok gyűjtögetése számukra. Az viszont már most elég valószínűnek látszik, hogy az utolsó fordulóban a Zágráb - Celje jóféle balkáni ki-ki meccs lesz.

MOL-Pick Szeged - Celje 2016. 12. 03. 18:45 (1)

Plock

A Breszt mellett ők a másik brigád, akik szörnyen eljátszották a bizalmunkat. A Kiel elverése után a Schaffhausent otthon lesimázták, majd a svájciak gyakorlatilag ugyanezt tették velük a múlt hétvégi visszavágón. Ne zavarjon meg senkit a 27:25-ös végeredmény, a Plock a hajrára összecsuklott, a -2-nek rájuk nézve hízelgő. A lengyeleknek most a Kiel ellen kellene felszívniuk magukat, idegenben nagy reményeik azt hiszem, nem lehetnek.

Kiel - Wisla Plock 2016. 12. 03. 17:30 (1)

Nantes

A Nantes jelen állás szerint úgy lesz csoportelső, hogy a (várhatóan) csoportmásodik Motor ellen két meccsen szumma 1 pontra voltak jók. Csak ugye a csoportkör nagy igazsága, hogy aki behúzza a kötelezőket, az általában eléri a célját. A Nantes ezt hibátlanul teljesítette eddig, kisiklásra pedig a maradék Holstebro - Braga útvonalon sem számítunk.

Nantes - Holstebro 2016. 12. 03. 18:30 (1)

Breszt

Addig-addig fényezgettük a Bresztet, hogy aztán kétszer szaladtak bele a szlovének kiskésébe. A második alkalommal ráadásul olyan végjátékkal, ahol szűk 20 másodperccel a vége előtt a szezon egyik legnagyobb ökörségét követték el (ld. még: gyakorlatilag középkezdésből adtak gólpasszt Jancnak), de végül mégis sikerült ikszre hozni a celjei túrát. Aztán úgy rákaptak az iksz ízére, hogy a Kristianstad ellen sem bírtak leállni. A svédek ezzel megint lőtávolba kerültek, igaz, a talán nyerhető meccseiket (Zágráb, Celje) tavasszal idegenben játsszák majd. A Breszt ezen a három meccsen sikeresen elszalasztotta a lehetőséget, hogy legalább ideiglenesen a nagyok nyakára másszon.

Kristianstad - Breszt 29:29 (szerdán játszották)

Montpellier

Mögöttük káosz és zűrzavar, ami leginkább a La Rioja oroszoktól benyelt buktája miatt alakult ki, amit aztán tökéletesen kihasznált a Pite, szépen kihegyezték magukat a csoportrangadóra és rettenetesen elverték a spanyolákokat, ezzel behúzva a csoportot és bizonytalanságba taszítva a logronoiakat.

Az alsó ágról leginkább ők okozhatnak problémát a 16 között. Ha teljes keretük van, mint most - ilyen nem volt vagy két éve (!) -, akkor tényleg bárkire veszélyesek lehetnek. Kavticnik, Grebille, Simonet, Porte, Fabregas, Dolenec - ez önmagában is elég jó névsor, nemde? Hétvégén a ruszki télbe mennek, nem irigyeljük őket, biztos jó buli lesz abban a kvázi jégcsarnokban. Egy állandóan sérülésekkel küzdő csapatnak aligha lehet szebb ajándékot kérni a Mikulástól, ugye? oppardon, arrafelé a Télapótól

Montpellier - Csehovszki Medvegyi 2016. 03. 12. 16:00 (1)

Löwen

A mannheimiak újabb blamáján már meg sem lepődünk. Amúgy kb. ugyanazt tolják, mint a Zágráb, a nyerhető meccseiken sorra pont(ok)at veszítenek, közben a Kielce és Vardar elleni három meccsükön négy pontot gyűjtöttek. Szegedi szemmel nézve a Löwen most a legnagyobb kedvenc a csoportban, a Szkopje hétvégi elkalapálásával szorosan tartották a csoportot, aztán a zágráb ellen elhagyott két ponttal megágyaztak a Szeged téli második/harmadik helyének.

PPD Zagreb - Rhein-Neckar Löwen 25:21 (csütörtökön játszották)

Veszprém

Elég szar érzés, amikor úgy ülsz le a PSG - Veszprém elé, hogy csak nagy zakó ne legyen. Ennél csak az szarabb, amikor azon kapod magad a meccs után, hogy örülsz, hogy tényleg nem lett az. Elég messze kerültünk attól, amire szeptember elején számítottunk, és amit az elmúlt pár évben megszoktunk. Nyilván a Silkeborgot megcsináljuk, ennek, és a Flensburg tavaszra halasztott meccsének köszönhetően feljövünk majd a csoport harmadik helyére. De az a 4-6 pont, amit az FCB és a PSG ránk ver, az nagyon fáj. Annál már csak a játékunk fáj jobban.

Silkeborg - Veszprém 2016. 12. 04. 16:50 (2)

Szeged

Rettentő jó dolog mostanság szegedinek lenni, mert a Pick lassan pont olyan megbízható, mint nevezett szalámi minősége. A Kristianstad ellen akadt pár percnyi izgalom, de az is inkább csak olyan volt, mint a Forma-1-ben a Mercedesek kerékcseréje: a kommentátor felemeli a hangját, de aztán amire kitöröljük a csipát a szemünkből, már vissza is áll a világ rendje. Pontosan erre számítunk a hétvégén is, a drága szlovénok Breszt elleni hősies dupla iksze után biztosan lelkesen jönnek hozzánk, de ezzel max egy szűk vereségre lesznek jók, úgy érezzük. Ja, ha minden tökéletesen alakul, a forduló után a Szeged első is lehet, ehhez kellene egy iksz a Kielce - Vardaron, plusz egy minimum 9 gólos győzelem a szlovénok ellen.

MOL-Pick Szeged - Celje 2016. 12. 03. 18:45 (1)

Kiel

Otthon a Flensburgot megverték ugyan, de szörnyűséges kínok között - az utolsó 7 percben nem lőttek gólt. Habár a Flensi elleni két meccs ezt kevésbé mutatja, az ősz végére nyilvánvaló lett, ők is ahhoz a szűk elithez tartoznak, akik mindenki ellen reális eséllyel lépnek pályára. Szóval, ha a hangulat most hétvégén biztosan nem lesz olyan, mint az SG ellen, a varázsgömbünk jó meccsen biztos Kiel győzelmet mutat.

Kiel - Wisla Plock 2016. 12. 03. 17:30 (1)

Kielce

A zágrábot verték oda-vissza, viszonylag simán ráadásul, ami a horvátok javuló formáját nézve igazán tökös dolog. A Vardar lesz persze az igazi Cooper teszt, főleg, miután Szkopjéban egyáltalán nem voltak meccsben. A kvalitás megvan, a problémát a Veszprémhez hasonlóan náluk is az idősödő sztárok fizikai karban- illetve tűzben tartása jelenti.

Kielce - Vardar Szkopje 2016. 12. 04. 18:00 (2)

Flensburg

Van egy olyan érzésünk, hogy a két német azonos pontszámmal zárja majd a csoportkört, ott ez a szűk kieli vereség sokat fog még érni. Idén már nincs meccsük, így várhatóan az ötödik helyen telelnek majd, de tavasszal a Kiellel és a Veszprémmel komoly bunyóba keveredhetnek még - az ezen a szinten - sima 8 közé jutást jelentő harmadik helyért.

Plock - Flensburg (februárban játsszák)

Vardar

A Löwen elleni szkopjei meccsük legalább annyira fog fájni nekik, mint a Szegednek az az első fordulós iksz a németek ellen. Raul egyébként rendkívül szimpatikusan nyilatkozott, mondván, még mindig tanulniuk kell a Löwen 7 mezőnyös támadójátékát, amivel a németek kinyírták a gyors indításaikat. Most a Kielce jön nekik, ami egyébként is presztízsmeccs lett volna, de így konkrétan a csoportelsőségért mennek Lengyelországba. Az első meccs alapján azt mondjuk, nem lepődnénk meg egy újabb vendéggyőzelmen, amit e heti listás helyezésükkel is alátámasztunk.

Kielce - Vardar Szkopje 2016. 12. 04. 18:00 (2)

Barca

A PSG - Barca páros vezető helyéhez kétség nem férhet, a jelenlegi sorrendjüket pedig a párizsi odavágó indokolja, a hétvégén viszont pont egymással találkoznak. Sorhaindo visszatért, a Silkeborg ellen már nevezte Pascual. Ő komoly faktor lehet, miután Párizsban Syprzsakot megette a Karabatic Bro. & Co., és persze Kamil védekezésben sem ugyanaz, mint Cedric. Így előzetesen jó ötletnek tűnik, hogy az El Classico utánra tették a meccset, így talán betéved pár szurkesz a Blaugranaba és a téthez méltó lesz a hangulat is. A Vardar mellett ez a másik hétvégi kötelező!

FC Barcelona - Paris SG 2016. 12. 03. 20:30 (x)

PSG

Ha most hétvégén lenne a Final4, le sem kellene játszani, olyan formában vannak. Kérdés persze, a Barca mennyire szívja fel magát a szombatra. Az első meccsen Remili rettenetesen megszórta magát, ami mögött bizony felsejlik Serdarusic mester, mert a J2-vel szemben alapból a Syprzsak - Entrerrios/N'Guessan páros védekezett, ami eleve nem egy ABMD, de Remili sebességével végképp nem tudtak mit kezdeni. A másik faktor természetesen Karabatic lehet. Az elmúlt meccseken többször is láthattuk, ahogy Nikola - szakkifejezéssel élve - idegállapotba kerül, ment folyamatosan a szöveg, a mutogatás és a Jászai díjas alakítások. Kérdés, a sporik ezt mennyire fogják eltűrni, elviselni - ezen sok múlhat. És persze Omeyeren és Perez de Vargason. Utóbbi Párizsban végig a padon ült és bár Ristovski sem rossz kapus, de Vargas - Titihez hasonlóan - képes az ilyen meccseket szinte egyedül eldönteni. Mondom, ez a meccs kötelező mindenkinek.

FC Barcelona - Paris SG 2016. 12. 03. 20:30 (x)

A fotókat ezúttal az ehf-től loptuk, köszönjük!