Csapjunk a közepébe! A szezon első BL meccse!

Az egyszeri blogger bőrig ázva, jó három órával a tervezettnél később ért haza és a napsütéses vasárnap délután helyett egy jókora hidegzuhanyban volt része. Ha ezek után mégis a napos oldalát nézi a dolgoknak, gondolhat arra is, hogy talán a mai napra elég volt egy hidegzuhany, az esti meccsen már inkább a nap fog ránk sütni, nomeg a csapatra, hogy aztán lehessen egy jót koccintani a hűs óceáni szélben, a lenyugvó nap társaságában, két ponttal a batyuban. Ez már egy eléggé elfogadható forgatókönyv volt ahhaz, hogy klaviatúrát ragadva morfondírozzunk az esti meccsről és kifejezetten bizakodva üljünk le a tévé elé.

Belecsapunk a közepébe, mert az egyik legnehezebb meccs következik rögtön a nyitányon. Első nekifutásra nem tűnik a legideálisabb időpontnak a nantes-i vendégeskedés, hiszen a felkészülési meccseken keményen elsöpörtek mindenkit, hogy aztán a Párizst is jól elverjék. Kétségtelenül lendületben vannak a franciák, dagadó önbizalommal várnak minket, hogy a végre elért elit csoportok egyikében győzelemmel nyithassanak. A keretük és az eddigi folyamatos fejlődésük alapján abszolút esélyük van a csoport legjobb három csapata közé kerülni. Ugyanakkor ez a sok szezon eleji győzelem elbizakodottá is teheti őket. Ha elvesztik a ritmust, bajba kerülhetnek. A kezdőjük nagyon jó, de a b2-irányító posztokra nincs minőségi csere. A Nyokas-Claire duó mögött ott van a mi Rudink és egy másik fiatal (Lagarde), akik még nem fogjak azt a szintet produkálni. Ezzel meg is találtuk az egyik gyenge pontot. Ha a belső hármas játékát kellőképpen megzavarjuk, ha ők nem tudnak megújulni, összezavarodnak, nem jönnek a lövések, nem tudjak a gyors játékukat produkálni, máris nyert ügyünk van, hiszen nem tudnak érdemben újítani.

A védekezésünk most különösen fontos lesz, meg kell törni a lendületüket, szét kell rombolni a támadásaikat, amennyire lehet. Elsőre a hatosfal tűnne egy ilyen csapat ellen logikusnak, de az előbbieket végiggondolva szerintem 5+1-el kezdünk, ahol Jonas képes megtörni a belső hármast. Türelmesnek kell lenni, mert főleg Nyokas olyan, mint akit felhúztak, neki muszáj támadásonként legalább egyszer kapura lőni. Ha kivárjuk a hibákat, jó védekezés mellett előbb-utóbb türelmetlenek lesznek. Meg ugye az ő játékukban eleve jobban benne van a hiba lehetősége, ezt lenne jó tovább erősíteni. 25-26 kapott góllal már jók lehetünk legalább egy pontra. Nagy kérdés összeáll-e a védelem. Tavaly óta gyakorlatilag nem változott, szóval ha Ciroék harapnak, lehet esély. Támadásban is okosan kell dolgozni (és türelmesen!!!), mert a védekezésük is pattogós és gyors, nem biztos, hogy az előkészítetlen egy-egyezések működni fognak. Tavaly tavasszal sokat buktunk az impotens 20 percek miatt, amiket támadásban produkáltunk, idén ezeket Zsitnyikovval csökkenteni kellene. Bár ez nem elsősorban őszre jellemző. Kell legalább egy kiemelkedő kapusteljesítmény és egy rendkívül fegyelmezett csapat. Nem mi vagyunk az esélyesek, de ha hozzuk amit tudunk, reális esélyünk van a pontokra. Gyerünk Fiúk, csak keményen!!!

Hajrá Pick Szeged!!!!!!!!

Képek 1 2 3