Még egy tavaszi szoros

Nem így indult, de végül egész szépen zártuk a csoportkört és továbbjutottunk. Komolyabb érzelmi hullámvasút volt az idei kiírás és nemcsak a Bl-ben. De a tavaszt jól kezdtük hála az égnek, mondjuk december után volt honnan visszajönnünk és újra felépíteni magunkat. Nagyon úgy fest, sikerült.

Nem esélyesként utaztunk a katalán fővárosba, de nem is feltett kézzel. Tétje ennek a meccsnek egyik csapat számára sem volt, leszámítva a tartásunkat és azt, hogy a Barcelona csapatát minden edzőnek, játékosnak presztízskérdés legyőzni. Illetve,ha a Barca kikap, elkerülhette volna a Montpelliert. Ugyan közel van hozzájuk a város, de a lehető legrosszabb üzlet a francia bajnokság éllovasával csatázni a legjobb 8-ért. De nem az a számolgatós csapat a Barca, ugye.

A csarnokban erős félház és kb. 100 lelkes, és hangos szegedi fogadta a csapatokat. Jól hallatszottak a szeretett és jól ismert rigmusok, jó bemelegítés volt ez a szombati, veszprémi rangadóra. Már piszkosul várom! De vissza Barcelonába.

Az előzetes terv az volt, hogy a visszatérő sérültjeinket újra játékba lendítsük, ez teljesült is. Balogh kezdett jobblökőben, nem az eddig nagyon jól teljesítő Srsen. Jó volt újra látni a teljesen kiszámíthatatlan, atipikus lövéseit, szerencsére Vargas sem értette, mit akar a mi Zsoltink. Mi meg sajnos Memmel voltunk bajban, amit kapura lőtt, azt csak a hálóból szedte ki Sierra vagy Sego. Mem idén nyáron lesz 21 éves, elég tökéletes példája a francia utánpótlás eredményességének. Egy jól képzett, okos, fineszes, kegyetlenül felépített fizikummal és önbizalommal, önértékeléssel rendelkező komplex kézilabda csodafegyver. Nem nagyon kételkedett magában egy pillanatig sem, az tuti, fejben is rettenetesen rendben van a kisgyerek. Ha az utánpótlásban lennék, csak megkérdezném mit csinálnak ezek a franszoák, mert a rendszerük folyamatosan fossa a tehetségeket. De ez csak egy javaslat...A Barca jövőre még Fabregast is megkapja a Pitéből, aki meg korosztálya és nem is olyan lassan a világ legjobb beállósa. Ha már itt tartunk, Benike is gyönyörűen fejlődik, már sokszor megjegyeztem, hogy gyönyörűen forgolódik befele, szinte hiba nélkül és most egy klasszisokkal jobb falban is, mint múlt héten, bebizonyította, hogy bejelentkezett a legjobbak közé. Talán ő az egyetlen a csapatban, aki ebben a hektikus évadban kiegyensúlyozottan teljesít. Remélem tartja ezt a fejlődési ütemet, és védekezésben is eléri a támadásban már lassan „megszokott” szintet. Nagyon megnyugtató, hogy mangunkhoz kötöttük még egy jó darabig, reméljük nem vásárolják ki őrületes pénzekért. Rá hosszú távon nagyon jó lenne számítani, igazi szegedi idol lehet belőle!

Védekezésben megint nem kezdtünk acélosan, és akkor finoman, nagyon finoman fogalmaztam. Petrus borzasztóan, Gaber rettenetesen hiányzik hátul. Jó lett volna még látni Thiagust egy Szeged-Barca meccsen a mi színeinkben, mert nagyon nem lesz jó ellene játszani a jövőben, hacsak a labdaszerzéseire gondolok, amiből könnyű gólokat lőhettünk . Mondjuk a katalánok sem törték össze magukat, hogy megállítsanak minket. Sajnos a múlt héten zseniális Sostaricot kivettük/kivették a játékból, bár most komolyabb ellenféllel állt szemben, de nem tömtük labdával sem. Itt volt némi hiányérzetem, mert kár pazarolni a szlovén zsenijét, bójaként. A túloldalon Pista egyre jobb és jobb lesz, magabiztosabb, olyan technikája van, hogy hihetetlen, sok van még benne is és szemetgyönyörködtető megoldásokra képes. A szélsőink visszahozták, hozhatják a „látványfaktort” a játékunkba, ami az utóbbi időben hiányzott nekem, és lássuk be, mivel ez egy szórakoztató műfaj, sok új rajongót hozhatnak még nekünk.

Ballökőben Ricsi még nem érkezett meg igazán, de nem vagyok vele sem türelmetlen, hiszen jó mélyről kapaszkodunk vissza, és nem varázsütésre lesz minden újra „szupiszuper”. Ha fejben „megerősödik”, ő is beállhat Benike mellé a legjobbak trónfosztási menetébe. Nagyon bízom benne, hiszen belőle is lehet igazi vérszegedi klasszis. Az ő barátságuk lehet erre garancia, kellenek az ilyen kapcsolatok egy csapatban.

Gorbok remélem újra magára talált, nagy szükség van rá is. Jövőre visszamegy Skopjéba, megérdemelne velünk valami címet idén, rólunk nem is beszélve. :) Honfitársa a babaarcú gyilkos, Dima egyre jobban kiteljesdik nálunk, neki nagyon jót tettek a lazább keretek, Skubéval elég jól megértik egymást és néha már igazi varázsló, nem egy elsős Herripotter. Viccen kívül erőteljesen közelít a tehetségéhez mért elvárásokhoz, egyre jobban élvezi a játékot.

Ami kicsit aggasztott a szombati derbi előtt ezen a meccsen az tényleg a védekezés feszessége, vagy inkább annak a hiánya volt. Szabinkat, bármennyire is imádom, de úgy érzem kicsit meglepte, hogy újra rendszeresen számítanak rá, és az erős meccshiány megmutatkozott rajta. Bízzunk benne, hogy megtalálja a formáját a tavasz további, elég komoly megmérettetéseire, kellenek a jó kettesek a falunkban. Ahogy egy pihent, jó Kallman is. Ő a műtét után még nem talált teljesen vissza, de így, hogy Sigurmannson képes tehermentesíteni, korát meghazudtoló teljesítményre lehet még képes. Ha öregfiúk, Entrerrios még mindig hihetetlen dolgokra képes, pedig jócskán kitolta már a nyugdíjkorhatárt. Csak annak nem örülök, hogy a védőinket eteti meg. A másik Barca idol, Tomas nem élete formájában játszott ellenünk. Áronlédi is keresi még magát, biztos nem jó a térerő... Nem volt topon a Barcelona, ahogy most mi sem. Az, hogy visszajöttünk 5-ről nagyban köszönhető a szurkolók hajszolásának és mindenképpen dícséretes, az viszont kevésbé, hogy képesek vagyunk szétesni fejben a végére. Nagyon jó lenne vezért csinálni vagy igazolni, mert kell valaki, aki viszi a hátán a csapatot tűzön, vízen keresztül. Sokadszorra hozom ezt föl, de éles meccsek mentek, mehetnek el ezen. Közeleg a kupadöntő és március végén a kiesős fázis a Kiel ellen. Nüanszokon fog múlni. A „végekre” nem elég sajnos jól készülni, edzeni ,fejben is erősnek kell lenni. Bízzunk magunkban sokkal jobban!

Egy jót játszottunk a Barcával, mondhatnám azt is, hogy jót edzettünk a veszprémi meccsre és utazunk Németországba. Azt még pontosan nem lehet tudni mikor, mert van némi diszharmónia a német és európai szövetség között, csak ne mi húzzuk a rövidebbet, mert nekünk nem tenne jót a hétvége-szerda ritmus, a Kiel jobban fel van készülve erre a terhelésre. Jobban örülök nekik, mint a lengyeleknek, bár ott fantasztikus a hangulat, de úgy érzem, a zebrákat nagyobb eséllyel csaphatjuk ki, mint a Kielcét. Kemény lesz, de itt az ideje átlépni az árnyékunkat és továbbmenni Landinék ellen. Szigorúan a „fairplay” jegyében, de szeretném Vujin lehorgasztott fejét látni. Itthon kezdünk. Hazai pályán mi vagyunk az esélyesebbek, bár idén ilyet már nem is nagyon merek leírni , nagyon kemény lesz.

De addig irány Buckaland, ahol remélem megint rangadó lesz! A kudarcokat talán tudjuk már a helyükön kezelni és okulni belőlük, de jó lenne végre sikereket is feldolgozni!

Képek: a csapat hivatalos FB oldaláról