Harmadszor is megadjuk, ami jár?

Harmadszor is ünneplünk idén Veszprémben? Az a szokatlan helyzet állt elő, hogy ez bizony így lehet. Egy naptári éven belül harmadszor megyünk a Bakonyba, először meccset nyertünk, aztán bajnokságot, most pedig újra az alapszakaszban látogatjuk meg őket. Harmadszor... hmm.. ezt a mondatot próbálom ízlelgetni, mert nekem hidegrázós. A veszprémieknek meg nyilván kinyílik a bicska a zsebben, hogy ekkora "szégyent" ők bizony nem akarnak átélni. Márpedig előzetes esélyek alapján soha ilyen nyílt nem volt még a derbi, soha nem mentünk - ha nem is esélyesként - szinte egyenlő esélyekkel Mordorba. Felnőttünk a feladathoz, de ez még csak az út legeleje.

"Veszprémbe mentünk, kupát is nyertünk, mindenkit összevissza vertünk.." vagy "Felmegy az Éles az éééégbe, a csarnok teteeejéééébe és meg..." .. Ilyen és ehhez hasonló régi szép déli énekek jutnak eszembe minden egyes derbi előtt, egy ilyen meccsnek mindig különleges hangulata van. Bárhogy is ébredt az emberfia, a zsigereiben kezdi érezni a bizsergést már korán reggel, ami a csarnokba érve csúcsosodik ki. Jó érzés KÉKnek lenni! És jó érzés bajnokként Veszprémbe menni! Pláne úgy, hogy most úgy tűnik, nem egyszeri csodának kell értékelnünk a májusi diadalt, hanem egy folyamat részének. Minőségben előreléptünk, szerintem ez most minden idők legerősebb szegedi csapata, de ami ennél is fontosabb, a CSAPATOT csupa nagybetűvel írhatom, mert tényleg úgy működnek a srácok, abszolút olajozott a gépezet! Új csapatnál ez sokszor így van, arra kell törekedni, hogy ez ne vesszen el. Veszprémben viszont káosz van, hasonlóan a mi tavalyi őszünkhöz. Ott máshogy oldották meg a válságot, náluk az edző repült. Szerintem nem a rossz fogat húzták ki, de ez legyen az ő bajuk, majd meglátjuk merre tovább. Tavaszra még bármi lehet, Davis akár össze is rakhatja őket, szóval a májusi történésekkel még óvatosan (bár jó érzés, persze hogy jó érzés a címvédésen ábrándozni). Nekünk most kell odacsapni, de nagyon és ez nem lesz könnyű! Egyrészt ők most sebzett vadként minden tartalékukat mozgósítva nekünk fognak jönni, mert bármi gond is van még náluk, egy Szeged elleni hazai vereség betenné a kaput mindenkinél. Másrészt vigyázni kellene arra, hogy ne altasson el minket ez a helyzet. Nekünk ez a meccs "csak" a presztízsről szól, ugyanis az alapszakaszt egy hazai győzelemmel behúzhatjuk. Azt az alapszakaszt, ami nem dönt semmiről. Szóval elmegyünk egy tét nélküli meccsre, bajnokként, egy összezavarodott ellenfélhez. Ezt csak azért írtam le, hogy érzékeltessem mennyire könnyű lehet mentálisan páholyba rakni magukat a játékosoknak egy ilyen meccs előtt. Mert természetesen van tétje, hogyne lenne!! A presztízs, a rangadón aratott győzelem íze, felülkerekedni az ősi rivális felett, ezek felülírnak minden versenykiírást! Az a büszkeség, amit egy veszprémi győzelem adhat, leírhatatlan és megfizethetetlen! Ezt nem lehet elmondani, nem lehet leírni, ezt át kell élni! Na és ezért megy ismét 250 szegedi Veszprémbe, ezért nézi sokezer másik a tv előtt és ennek kell motiválnia az új játékosokat, a régieket, a stáb összes tagját, mindenkit! Erre a hatvan percre mindeki aki kékben él és mozog, félretesz minden problémát, minden nyűgöt, bajt és csak a meccsre figyel, csak a csapattal lélegzik! Ez a derbi gyerekek, ezért érdemes ezt csinálni!! Európa legnagyobb rangadója, ezt nyugodtan kijelenthetjük! A kézilabda el classicoja!

Csináljuk meg harmadszor is! Szokják csak a jót! Ha továbbra is így fejlődünk, a jövőben is abszolút nyílt meccseket játszhatunk velük, Veszprémben is! Ez akkor is igaz lesz, ha rendezik a soraikat. Most viszont csak a mával foglalkozzunk! Ricsi lődd szét Árpád barátunk ketrecét! Maki üss rést a pajzson! Bence rombold le a falat magad körül! Jonas szervezd meg a reteszt hátul! Marin és Mirko tegyetek rá lakatot is! Dima, Deki varázsoljatok! Mario száguldj, mint a nyíl és a végén ott lesz!!!! Ott ám! "A kék fény az égben, ütő a kézben, Szegedért mindig harcra készen!..."

Hajrá Szegeeeeeed!!!!!!!!

Képek 1 2 3