slot amerika slot asia slot ceko slot dubai slot eropa slot china slot filipina slot hongkong slot italia slot jepang slot jerman slot kamboja slot korea slot lebanon slot lodon slot luar slot malaysia slot myanmar slot platinum slot prancis slot rusia slot singapore slot taiwan slot thailand slot vietnam akun pro amerika akun pro asia akun pro ceko akun pro china akun pro dubai akun pro eropa akun pro filipina akun pro hongkong akun pro italia akun pro jepang akun pro jerman akun pro kamboja akun pro korea akun pro lebanon akun pro london akun pro luar akun pro malaysia akun pro myanmar akun pro platinum akun pro prancis akun pro rusia akun pro singapore akun pro taiwan akun pro thailand akun pro vietnam senang303 sukses303 horus303 spesial4d sboku99 amarta99 joinbet99 sukses303
senang303
sukses303
horus303
sboku99
spesial4d
amarta99
joinbet99
Hatosfal – Utolsó csoportkör - KP 14

Utolsó csoportkör - KP 14

"Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

12 +1. Montpellier

Kezdjük rögtön a címvédő Canayer-legénységgel. Az utóbbi 3 forduló alapján még be is fértek volna a 12-be éppenséggel, azonban az őszi szerencsétlenkedés és az ebből adódó hangyabokányi tovbbjutási esély nem ér ennél többet. Szeretjük a játékukat, élmény volt nézni a kölni produkciójukat tavaly májusban, de jelenleg itt tartanak, a címvédés iránti tiszteletből kapták meg a joker szerepet. Tavasszal pedig szépen indultak, megvolt a 3-nál nagyobb különbség a Breszt ellen, megvolt a szükséges bravúr Kielcében, csak éppen a fehérorosz Löwen verés még egy nagy győzelmet igényelne, ami Szkopjéban nagyon nem lesz egyszerű. (Részemről azért egy halvány hajrá, hátha.)

Vardar-Montpellier 03.02. 17:30 (2)

12. Zágráb

A Skjern elleni győzelemmel és a Celje szerencsétlen pontvesztéseivel megvan nekik a továbbjutó hely, még a Flensi elleni hazai vereség is belefért. Szegeden még van esélyük az ötödik helyet megszerezni, ezért várhatóan nem feltartott kézzel jönnek, de ennek túl sok jelentősége már nincs. A németek elleni meccs parázs volt, Zágrábban meg fog izzadni, bárki is kerül velük össze.

Szeged-Zágráb 03.03. 17:00 (1)

11. Záporjóska

Kétségtelenül ők a legnagyobb pozitív meglepetés a mezőnyben, a közvetlen riválisokat imponáló különbséggel verték hazai pályán, a Nantes ellen 3 pontot szereztek, de a Flensi is lógó orral hagyta el Zaporozsjét. Mégsem gondolom, hogy ennél előkelőbb helyet érdemelnek, jelenleg egy erős középcsapat, akiknek lehet villogni a nyolcaddöntőben. Várhatóan a Kielce ellen és ha a lengyeleknél nem épül fel néhány kulcsember, még akár nyolcba is kerülhet az ukrán gárda. Masszív kis motort raktak össze, meglátjuk hegynek felfelé bírják-e.

Párizs-Zápor 03.03. 17:00 (1)

10. Breszt

A másik keleti fellegvár is megbízhatóan menetel, a Montpellier gyengélkedésével komoly esélyük van továbbjutni. A Motorhoz hasonlóan ők is tudnak németeket verni otthon és nagyokat szorongatni, Cadenas is masszív kis gárdát rakott össze. Horvát-szlovén-szerb-cseh-orosz különítmény egészíti ki a hazai krémet, igazi kis keleti armada állt össze Bresztben. Érdekes, hogy Cadenas itt spanyol játékos nélküli spanyol edző, törhette a fejét erősen a megfelelő taktikán, de úgy tűnik jól dolgozik. A svédek ellen feltehetik az i-re a pontot.

Brest-Kristianstad 03.02. 17:30 (1)

9. Löwen

A friss világbajnok edző fiait ide is csak jóindulattal teszem, idén sem meggyőzőek ebben a sorozatban. Pedig ősszel jól indultak, úgy nézett ki több kakaót tesznek bele, de aztán pukk, elszállt a varázslat a nagy akarás (?) következtében. Február elején sikerült kijelenteni, hogy ők bizony a BL-re koncentrálnak inkább, erre a Vardar és a Breszt is elkapta a grabancukat. A tiszavirág életű optimizmusukat tovább árnyékolja, hogy Kölnbe vezető úton vagy a Barca vagy a Párizs állja útjukat (inkább előbbi), ami szinte biztosan a mese végét jelenti.

Barca-Löwen 03.02. 17:30 (1)

8. Kielce

Már sajnálom Talantékat, ennyi sérülttel tényleg nem lehet mit kezdeni. Jurecki kiesésével gyakorlatilag nem maradt lövőjük, irányítójuk eddig se volt, szóval mission impossible-nek tűnik ez a hétvégi futam a részükről. Persze addig rehabilitálhatnak néhány játékost (elvileg), de minek is kockáztatnának? A Löwen nagy eséllyel kikap Barcelonában, így a negyedik hely várhatóan meglesz. Más kérdés, hogy semmivel sem jobb, mint az ötödik, talán a nyolcaddöntős ellenfél lehet kedvezőbb. Nekik és a Barca/Párizs góliátpáros egyike állja útjukat Köln felé, így valószínűleg nem idén fog újra tündökölni a sárga tengeralattjáró.

Kielce-Veszprém 03.02. 17:30 (2)

7. Nantes

A Szeged ellen már kezdett hasonlítani a játékuk a tavalyihoz (a kezdett szót tekintsük erősen nyomatékosnak). A kölni esélyeiket azonban nem látom, Dumoulin hiányában különösen. Esetleg egy ma esti németországi győzelem és vele együtt a harmadik hely jelenthet némi fényt az alagút végén. Jó esetben összejöhet a tavalyi BL döntő visszavágója is, ha a Pitével egyetemben abszolválnak egy idegenbeli győzelmet. Nem túl nagy rá az esély, de jó eljátszani a gondolattal.

Flensburg-Nantes 02.27. 19:00 (2)

6. Flensi

Előrébb hagyom a németeket, de Anti bácsiék a jelenlegi forma alapján simán beelőzhetnek. Ez a két csapat nagyon sok pontot elszórt menet közben, a Szeged a saját teljesítményén kívül ennek is köszönheti a kényelmes második helyet. Így viszont az utolsó fordulóban eldönthetik, ki kerüli el a két góliátot. Nem akarok állandóan ezzel érvelni, de a két csoportgyőztest annyira erősnek érzem, hogy szinte sansztalan lenne bárki ellenük a negyeddöntőben. A mai meccsen, otthon a Flensi azért esélyesebb, ha a bundás formát hozni tudják (akarják?), egy körrel később a Veszprém karjaiba vezethet az út.

Flensburg-Nantes 02.27. 19:00 (2)

5. Vardar

Parrondoék előtt tényleg le a kalappal, nagyot mentek idén, miközben kulcsjátékosok sora távozott. Azt hiszem szinte mindenki jóval hátrébb várta őket a csoportban. Skubéval nagyon jól jártak, a kis szlovén nem kért Szegeden a két riválisból, elment Szkopjéba, ahol óriási érdemei vannak a csapat jó szereplésében. Nagyon fontos láncszem lett ott, sok esetben ő jelentette a különbséget a +1 és -1 között. Ne feledjük, az idény egyik legsportszerűbb jelenete is hozzá kapcsolódik. A fiatal szerb kapus is Peric kezei alatt robbant be, Borozan meg maradt, így idén is reális esélyük van Kölnre. Könnyen összejöhet egy Szeged elleni negyeddöntő, ami több szempontból is pikáns lenne.

Vardar-Montpellier 03.02. 17:30 (2)

4. Szeged

A jelenlegi forma alapján inkább csak kék szívemnek köszönheti a csapat, hogy benne van a négyben (gondolom micsoda megkönnyebbülés ez nekik, haha :)) Részemről semmi baj nincs ezzel a lazázással, a februárunk egyébként sem szokott túl fényes lenni, meg ugye a biztos második hely sem motiválhat túlzottan. Március második felében lesz újra tétmeccsünk komoly ellenfél ellen, ez több, mint egy hónapos időszak. Nagyon bízom benne, hogy most erőt gyűjtünk, csiszolódunk, gyakorlunk, hogy a szezon utolsó két hónapját megnyomjuk, ahogy a csövön kifér. Nem lehet minden meccsen a topon lenni, ez is jó hír, hagyjuk csak a hullámvölgyeket erre az időszakra. Talán jobban megy az élesedés, ha előtte volt egy kis pihi.

Szeged-Zágráb 03.03. 17:00 (1)

3. Veszprém

A múlt héten téma volt, hogy melyik magyar csapat van most előrébb és miért, de egyrészt ennek a szezon érdemi része kapcsán semmi jelentősége, másrészt szegediként is előrébb érzem most őket. MOST. Jönnek fel, mint a talajvíz, mi meg dőzsölünk a langyosvízben, teljesen természetes ez. Meg azért DD munkája erősen körvonalazódik. Ilyen még nem volt, de reális esély van két magyar csapatnak is Kölnbe menni, ami azért elég vagány lenne. Ott és a hazai végjátékban meg lehet mutatni majd, ki a jobb. Nagyon közel van a két csapat egymáshoz, szerencsére a tabella tetején, nem a középmezőnyben.

Kielce-Veszprém 03.02. 17:30 (2)

2. Párizs

Az első kettőt akár pénzfeldobással is el lehetne dönteni, a franciák takarékon égnek, ezért kerültek nálam ide. Van még néhány hónapjuk Raul védekezési rendszerét megtanulni, ha az meglesz, valószínűleg nem vattacukorért mennek Kölnbe, ahogy az elmúlt években.

Párizs-Zápor 03.03. 17:00 (1)

1. Barca

A Pitének kellettek volna a pontok, de irgalmatlan erődemonstrációt tartottak, kb mint Kielcében ősszel. Nagyon megy a szekér, Xavinak mindene megvan az újabb BL címhez, bár Raul Entrerrios nagyon fog nekik kelleni, mert nélküle ez egy sorozatlövő csikócsapat. Kölnben meg az pont kevés, ahogy már láttuk. Remélem összejön a Párizs elleni derbi a végjátékban, micsoda bronzmeccs lenne!

Barca-Löwen 03.02. 17:30 (1)

Képek saját + 2 3 4