Keressük az izgalmakat

Ritkán fordul elő, hogy az utolsó fordulóra alig-alig marad eldöntendő kérdés a férfi BL-ben. Márpedig idén, bár akadt izgalom és meglepetés bőven, így február végére kifogyott az izgalomtartályból a nafta. Jó, azért egy pár csepp csak maradt az alján, szóval azért lesz mit nézni a hétvégén, csak kicsit keresni kell. Segítünk!

Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja.

14. Dinamo

A románok továbbra is az egyetlen veretlen az idei BL-ben, ami azt jelenti, hogy Portugáliában sikerült elverniük a Sportingot! Innen nézve igen nagy meglepetés lenne, ha nem a Dinamo jutna tovább, ugyanakkor annyira azért nincs messze egymástól ez a két csapat, hogy ne lenne benne egy esetleges zöld-fehér siker. Érdekes lesz ez is, egy gólos román fórról indulunk.

Dinamo - Sporting 2020.03.01. 16:30 (1)

13. Plock

Csilla legutóbb frankón betippelte a spanyolok halványodó formáját: Sabatéék rendesen kiütötték az Irunt Plockban, nem mellesleg Szita és Sulic 6-6 góljának is köszönhetően. Formalitásnak azért ne nevezzük a visszavágót, ld. még épp a Plock állt fel hasonló hátrányból tavaly egyetlen félidő alatt a Silkeborg ellen, de természetesen hatalmas meglepetés lenne, ha nem Plock felé kellene majd vennie a veszprémieknek az irányt március végén.

Bidasoa Irun - Plock 2020.02.29. 16:00 (2) (ahogy a K.O. köröknél szoktuk, ezúttal sem a meccs, hanem a párharc kimenetelét tippeljük meg)

12. Vardar

Kezd rendesen kellemetlen lenni, ami Szkopjéban zajlik. Érett ez már persze rég, mégis rossz látni, ahogy sorban kapják a nagyobbnál nagyobb pofonokat a piros-feketék. A csoportkört a Montpellier ellen zárják, jókora meglepetés lenne, ha nem vereséggel.

Vardar - Montpellier 2020.02.29. 17:30 (2)

11. Celje

A szlovénok csak egészen extrém esetben tudnak lemaradni a továbbjutásról, köszönhetően annak, hogy ügyesen gyűjtögették a pontokat a közvetlen riválisaik ellen - különösen a Zágráb elleni oda-vissza győzelem segített sokat. Ennél többet nem nagyon remélhettek arrafelé, azaz ők máris célba értek. Meg ugye szerdán már le is játszották a maguk meccsét, kicsit megszorongatták a Flensit idegenben.

Flensburg - Celje 29:26 (15:12)

10. Aalborg

Nem kis meglepetésre kikaptak Zágrábban. Vagy hát ki tudja, végülis benne volt a pakliban, hogy ráfutnak majd egy ilyen meccsre is, elvégre szinte minden fordulóban erőn felül teljesítettek, sokszor egész komoly mákkal szereztek pont(ok)at, ez pedig vissza szokott ütni előbb-utóbb. Na, most jött el ez a pillanat, a Zágráb egyetlen gólocskával nyert, pedig az Aalborg 3(!) mp-el a vége előtt egyenlített, de Møllgaard leütközte a középkezdést elvégezni próbáló Mandicot, amiért jogos időntúli hetest kaptak a hazaiak. Horvat bevágta, a Zagreb meg visszajött egyetlen pontra a Celje mögé. De mivel Párizsban kellene pontot szerezniük, így nyugodtan kijelenthetjük, a horvátok (avagy: Horvaték) legfeljebb a Flensburgnak segítettek be: az Aalborgnak így vasárnap kora este mindenképp győznie kell az Elverum ellen, ha vissza akarja venni a németektől a csoport negyedik helyét.

Aalborg - Elverum 2020.03.01. 16:50 (1)

9. Porto

A Vardart a várakozásainknak megfelelően intézték el otthon. Igazából nem fenyegeti őket különösebb veszély, de ha biztosra akarnak menni, akkor azért az amúgy nem rossz (8 ponttal a másik csoportból simán tovább lehetett jutni), de tükörsima kieső Brestet elverik Fehéroroszországban is. Könnyű dolguk nem lesz - bár igazán jelentős tétje nincs, mégis talán ez ígérkezik az egyik legérdekesebb meccsnek a fordulóból.

Brest - Porto 2020.02.29. 17:30 (2)

8. Flensburg

A németek igen szép menetelésbe fogtak a "tavaszi" szezonban: négyből négyet nyertek, ezzel több pontot szereztek, mint a megelőző 10 forduló alatt összesen! Ebben persze benne van a Szeged nem várt flensburgi összeomlása, nomeg persze a sorsolás is kegyes volt hozzájuk. A javuló forma azonban elvitathatatlan, ennek szól a 8. hely is.

Flensburg - Celje 29:26 (15:12)

7. Montpellier

Nagyon akartak nyerni Veszprémben, ez nem is kérdés, jól is játszottak, de Árpád apánk helyre rakta őket rendesen. Ettől azért nem valószínű, hogy nagyon megrogytak volna, legalábbis meglepő lenne, ha az atomjaira hulló Vardart nem bírnák megoldani.

Vardar - Montpellier 2020.02.29. 17:30 (2)

6. Kielce

A múltkor azt tippeltük, majd tavaszra összeállnak. Valójában ez még összejöhet, mert hivatalosan még éppenséggel tél van, mindenesetre eddig olyan borzasztóan meggyőzőnek nem neveznénk őket. Sokkal okosabbak, tartunk tőle, a jövő hétre sem leszünk, mert a Kiel olyan simán kapott ki a Bresttől, mintha legalábbis a B csapattal álltak volna fel. Pedig dehogy: még a sérülésből éppen visszatérő Wienceket is bevetette Jicha, mégis szinte végig vezetve, magabiztosan húzta be a két pontot a Brest. Azaz szombaton egy motiválatlan Kiellel találkozik egy feltehetően motivált Kielce, legalábbis a Lengyeleknek biztosan nem mindegy, hogy nyolcaddöntőben a Celjével vagy a Flensburggal (esetleg az Aalborggal) találkoznak-e majd.

Kielce - Kiel 2020.02.29. 18:00 (1)

Nézegessetek Kielce Instát, tök jópofa edzésvideókat Storyznak ki néha. Pl. olyanokat, mint ez itt fenn, ahol Karacic épp zsebre teszi Andy Wolffot. Pedig a sorfal sem akárkikből áll ám! (Kommentben jöhetnek a megfejtések ;) )

5. Szeged és 4. Veszprém

Az a flensburgi zakó nagyon nem esett jól, valljuk meg. Bíztunk benne, hogy a Szeged ki tudja tolni az utolsó körre a döntést a 2-3. helyről, ehhez képest másodpercnyi sansz se volt a győzelemre a Hölle Nordban. Ez még a Veszprém egy héttel korábbi kieli vendégjátékánál is simább volt, az viszont közös a két meccsben, hogy ezekre a hétközi meccsekre egyszerűen elfogytak a csapataink. Ilyenkor érdemes kicsit belegondolni, micsoda irgalmatlan terhelést kapnak a Bundesliga (és egyre inkább a francia bajnokság) csapatai: hiába erős és mély a két magyar csapat kerete, egyszerűen nincs meg az a ritmusunk, ami ahhoz kell, hogy versenyképesek legyünk ilyen terhelés mellett. Ez főleg az április-májusi menetrendet elnézve okoz újabb ősz hajszálakat az arra érdemes korú szurkolóknál... Ha a németek oldaláról nézzük ugyanezt a kérdést, akkor ebből is látszik, nem a levegőbe beszél Machulla és Jicha (vagy korábban Nikolaj Jacobsen, akinek ez az egyik kedvenc témája volt a Löwennél) amikor kijelenti, nincs reális esélye a német csapatoknak a BL-ben, mert egyszerűen nem tudnak sem pihentetni, sem napokat készülni egy-egy nagyobb meccsre.

Zaporozsje - Veszprém 2020.02.29. 17:30 (2)
Barca - Szeged 2020.02.29. 20:00 (x)

#auch #omaryahia #telekomveszprem #ehfcl #handball #injury

Hatosfal Handball (@hatosfal) által megosztott bejegyzés,

Nekünk is van Instánk, ilyen frankó képekkel ám!

3. Kiel

Bundesliga terhelés ide vagy oda, a zebrák végiggaloppoztak a csoporton, ki gondolta volna ezt szeptember elején? Gislason egy igazán kiegyensúlyozott keretet hagyott hátra, amit a Jicha - Szilágyi - Sprenger trió ügyesen menedzsel, hosszú évek után újra reálisnak tűnik, hogy egy német csapat odaérjen Kölnbe. Ki más, mint a Kiel?! Mondjuk ettől még ez a bresti zakó elég kínoska volt, dehát így kell kisiklani: amikor már eldőlt minden fontos kérdés. Kíváncsian várjuk, a Kielce ellen mennyire lesznek ott valójában.

Kielce - Kiel 2020.02.29. 18:00 (1)

2. PSG

A második hely annak szól, hogy a Kiel betlizett, amíg a franciák kényelmesen elintézték az Elverumot. A záró fordulóban a Zágráb megy hozzájuk, ez sem tűnik valami izgisnek.

PSG - Zágráb 2020.03.01. 17:00 (1)

1. Barca

A Zágrábbal ellentétben a Szegedben érezzük az X faktort, akkor is, ha már amúgy mindenkinek mindegy ez a forduló. Pastor viszont biztosan szeretne a katalánoknál győzni, szerintem neki akkor is a Barca lenne a nemezise, ha egyszer esetleg megkapná a piros-kékek padját. Meg amúgy is, ennek a Szegednek jól állnak azok a meccsek, ahol az ellenfél játékát kell elrontani, motiválni se kell szerintem senkit egy barcelonai túra előtt. Szerintünk jó meccs lesz ez, na.

Barca - Szeged 2020.02.29. 20:00 (x)