slot amerika slot asia slot ceko slot dubai slot eropa slot china slot filipina slot hongkong slot italia slot jepang slot jerman slot kamboja slot korea slot lebanon slot lodon slot luar slot malaysia slot myanmar slot platinum slot prancis slot rusia slot singapore slot taiwan slot thailand slot vietnam akun pro amerika akun pro asia akun pro ceko akun pro china akun pro dubai akun pro eropa akun pro filipina akun pro hongkong akun pro italia akun pro jepang akun pro jerman akun pro kamboja akun pro korea akun pro lebanon akun pro london akun pro luar akun pro malaysia akun pro myanmar akun pro platinum akun pro prancis akun pro rusia akun pro singapore akun pro taiwan akun pro thailand akun pro vietnam senang303 sukses303 horus303 spesial4d sboku99 amarta99 joinbet99 sukses303
senang303
sukses303
horus303
sboku99
spesial4d
amarta99
joinbet99
Hatosfal – Menekülés a győzelembe

Menekülés a győzelembe

Nem túl biztató előjelekkel futottunk neki a THW Kiel elleni találkozónak. A csapat rossz szériában, fizikálisan gyenge, mentálisan szétesőben, és a játékosokban és a szurkolókban is ott sorjáznak a kérdőjelek a jövőnket illetően… Napközben a kerethirdetéskor derült égből villámcsapásként érte a drukkereket a váratlan és kellemetlen meglepetés: a védelem oszlopa, Matej Gaber dőlt ki a keretből, míg Bodó Ricsi a Cegléd elleni mérkőzésen összeszedett sérüléséből lábadozik. Aggasztó a tendencia a fizikális felkészítés terén látván a sérülések gyakoriságát és a meccsek 20. perce körül beköszöntő fáradtságot. Két éves kihagyás után azonban ismét nevezve lett BL találkozóra Luka Stepancic, ami a kálváriáját követően nagy öröm neki és a szurkolóknak egyaránt, noha játékperceket egyelőre nem kapott. Amikor egy csapat ilyen helyzetben fut neki egy Kiel elleni rangadónak, előre érezhető: vagy nagyon csúnya kimenetelű találkozóra lehet számítani, vagy hősiesen kiharcolt győzelemnek lehet örülni – szerencsére utóbbi teljesült…

Gaber kiválását már-már 3-2-1-es védekezésbe hajló 5-1-gyel próbáltuk meg megoldani, amivel az elején meg is leptük a németeket, több labdát is tudtunk szerezni, igaz Jicha tanítványai utána megtalálták ennek az ellenszerét. Furcsa módon egy emberelőnyünket követően, nagyjából a 10. perc környékétől kerültünk gödörbe és kezdődtek megpróbáltatásaink. Szegény Szita is egymás után két belemenést követett el, azt hihettük, hogy a maradék 50 percben már nem is fogjuk a pályán látni. A szezon eddigi élményei alapján joggal félhettünk attól, hogy jön a megszokott dramaturgia: nagyjából a 20. percig pariban vagyunk az ellenféllel, aztán előbb fizikálisan, végül mentálisan is kipukkadunk. A rossz periódusunkat a Kiel ki is használta, több góllal is megléptek Sagosenék ebben az időszakban. Bár az időkérés rövid időre sínre tett minket, és Mikler bravúrjai is meccsben tartották a csapatot, de végül hibáinkat kihasználva a Zebrák ezt az előnyüket a félidőig megtartották, 14–17-tel fordultak a csapatok.

A második félidő első perceiben a meccs ugyanúgy folytatódott, ahogy az első végződött: kimaradt helyzetek, technikai hibák, küszködés támadásban, közben a Kiel pedig könnyedén átrohant a védelmünkön, megerőltetés nélkül szerezték a gólokat. A 35. perctől kezdődően, 16–20-as állás után viszont olyat láttunk végre a csapattól, amit már régóta várt a szegedi publikum. Itt jegyezném meg, hogy nagyon jó látni és hallani, hogy a B-közép az általános rossz széria és a meccs alakulása ellenére is kitartott és szüntelenül biztatta a srácokat. Eredményes védekezéseinket követően rövid idő alatt ledolgoztuk a hátrányunkat, egy 4-0-ás rohamot követően a 37. percre már döntetlent állást mutatott az eredményjelző. Ez pedig önbizalmat adott a csapatnak, és a közönség oldalt és az emeleti karéjokon is tűzbe jött.

A fej-fej melletti küzdelem stílszerűen az utolsó tíz percben dőlt el. Az 50. perc már hazai vezetéssel indult. Mikler sorra halmozta a bravúrokat, sérülése ellenére állt vissza a kapuba, és Frimmel még a heteseket is hibátlanul értékesítette. Úgy tűnt, mintha a kispad is egy hullámhosszra került volna a játékosokkal. Pastor többször pacsizott a srácokkal az egyes hibák ellenére is, nyugodtabb volt a szokásosnál, Garciandíát sem ültette le az üreskapus helyzetének kihagyása ellenére sem, mintha ő is igyekezne emberileg fejlődni és másképp közelíteni a srácokhoz. Ezek a legtöbb csapatnál magától értetődő dolgoknak tűnhetnek, de itt Szegeden ez egy örök probléma, viszont tegnap éjszaka minden klappolt. Még a kijelző meghibásodása sem tudta kibillenteni a csapatot a flowból. Örömteli volt látni, hogy a padról beszálló emberek is mind, egytől egyig hozzá tudtak tenni a meccshez, és húzóemberekké váltak. Garciandía, Szita, Blonz, Rosta Miki, mind hasznosan és eredményesen, önbizalomtól duzzadva tudtak hozzájárulni a győzelemhez. És persze Mikler Roli, aki olyan, mint a jó bor!

A tegnapi találkozó lehet, hogy a csoportban elért helyezésünket már nem befolyásolja jelentősen, de hogy a lelkekre óriási hatást gyakorolhat, az bizonyos. Végre sikerült egy komoly ellenféllel szemben 60 percen keresztül meccsben maradnunk, és nemhogy meccsben maradnunk, hanem győznünk! Ez a siker a reményt adta vissza a szurkolóknak és a játékosoknak egyaránt. A siker önbizalmat adhat, hogy igenis van keresnivalónk a pályán. Ilyen összetartással és küzdéssel saját hajunknál fogva rángathatjuk ki magunkat abból a mocsárból, amibe szeptember óta belesüllyedtünk. Összeránthatja a csapatot a szezon legfontosabb részére, hogy még így, ebben a formában, együtt elérhetünk szép eredményeket. Kérdés, hogy ez csak egy egyszeri alkalom volt, vagy végül minden ugyanúgy folytatódik-e majd tovább. A következő fordulóban a Barcelona ellen itt az alkalom, hogy a csapat idegenben is megmutassa erejét és tartását.

Semmiképp nem szabad elbíznunk magunkat, semmi nem javult meg varázsütésre, de ebből a győzelemből építkezni kell. Fel kell ülni arra a tegnapi hullámra, amit ha meg tudunk lovagolni, elfeledtetheti velünk az őszt és széppé teheti egy nagy korszak lezárását. Itt a lehetőség, hogy ebből a diadalból erőt merítve bizonyítsuk, hogy bárkit meg tudunk verni, mert ilyen hozzáállással nagy dolgokra lehetünk képesek a szezon legfontosabb szakaszában.

Hajrá Szeged! Csak Előre!

Képek: Pick Szeged FB oldala