slot amerika slot asia slot ceko slot dubai slot eropa slot china slot filipina slot hongkong slot italia slot jepang slot jerman slot kamboja slot korea slot lebanon slot lodon slot luar slot malaysia slot myanmar slot platinum slot prancis slot rusia slot singapore slot taiwan slot thailand slot vietnam akun pro amerika akun pro asia akun pro ceko akun pro china akun pro dubai akun pro eropa akun pro filipina akun pro hongkong akun pro italia akun pro jepang akun pro jerman akun pro kamboja akun pro korea akun pro lebanon akun pro london akun pro luar akun pro malaysia akun pro myanmar akun pro platinum akun pro prancis akun pro rusia akun pro singapore akun pro taiwan akun pro thailand akun pro vietnam senang303 sukses303 horus303 spesial4d sboku99 amarta99 joinbet99 sukses303
senang303
sukses303
horus303
sboku99
spesial4d
amarta99
joinbet99
Hatosfal – A szegedi kézilabda Mohácsa?

A szegedi kézilabda Mohácsa?

2023. 03. 22. 18:45 – 20:30 között lezajlott a szegedi kézilabdatörténelem Mohácsa.

Nagyjából ugyanúgy, mint a majd’ 500 évvel ezelőtti csata: másfél-két óra leforgása alatt, megsemmisítő vereséggel. Tegnap este az OTP Bank-Pick Szeged csapata történetének egyik, ha nem a legmegalázóbb meccsét játszotta, és a pályán megsemmisítő módon maradt alul a Telekom Veszprémmel szemben. Szeretett klubunk az idei szezonban immár második alkalommal – előbb az Aalborg ellen, tegnap pedig már ország-világ előtt a legnagyobb hazai riválissal szemben – döntötte meg és szenvedte el történetének legnagyobb arányú hazai verségét a nemzetközi kupákban.

A Klubnak oly fontos "Handball Family" tagjai nem először érezhetik magukat semmibe véve, megalázva és cserbenhagyva. A Klub vezetősége a többtényezős válságban hosszú ideje csak hallgat, és évek óta üres kommunikációs panelekkel és irreális célokkal hitegeti a "Handball Family"-t. A játékosok a szezon kezdete óta csak tengenek-lengenek a pályán. A csapat játéka csapnivaló, ötlettelen, kiismerhetősége abszurditásba megy. A szezon eddigi találkozóinak tapasztalatai alapján az edzői stáb nem képes felkészíteni a játékosokat sem mentálisan, sem taktikailag, sem fizikálisan.

A csapat többségének hozzáállása találkozók hosszú sora óta vállalhatalan, legfeljebb pár perces periódusokban érhető tetten a győzelem akarása, a motiváltság vagy a küzdőszellem, ami profi sportolóktól – akiknek gyakorlatilag minden adott, hogy csak a sportra kelljen koncentrálniuk – elfogadhatatlan. Hol a csapat kapitánya ilyenkor, akinek vezérré kellene előlépnie, össze kéne fognia az öltözőt, valamint irányt és példát kellene mutatnia?

Mindeközben a szurkolók nem kevés áldozatot hoznak, hogy kedvenceiket a legnehezebb pillanatokban is támogassák határokon innen és túl. Nem volt ez másképp tegnap sem: a mérkőzés szinte egésze alatt a szurkolótábor igyekezett kitartani, és támogatásáról biztosítani a csapatot, de azt követően, hogy az akarás, a tűz legkisebb szikráját sem láthattuk, természetesen a mi lelkesedésünk is lankadt, a mérkőzés végén pedig a mutatott teljesítményt látva joggal kérhettük számon a tegnapi produkciót.

Frusztráló látni, hogy nincs szakmai kontroll, nincs szakmai számonkérés, és nincsenek szakmai következmények sem. De a legfájóbb azt látni, hogy az egész olyan, mintha a csapatot egyáltalán nem érintené meg, hogy mit jelentett a tegnap este a szegedi kézilabda jelenjére és jövőjére nézve, és még ők lennének felháborodva a mi sértettségünk és elégedetlenségünk kapcsán. Mindezt nem lehet elintézni hamis bocsánatkérő levelekkel. Hiteles tettekre van szükség!

A szezon még nem ért véget – van lehetőség a javításra, és az nevet, aki utoljára nevet. A hátralévő meccseken azt akarjuk látni, hogy a klub minden egyes alkalmazottja, elnöktől az edzőn át az ifijátékosig vért iszik, és eredménytől függetlenül utolsó leheletéig küzd. Csakis így lehet megbocsátani – ha meg lehet – azt a szégyent, amit tegnap a szegedi szurkolósereg átélt. Nem üres és hamis szavakat, hanem tetteket várunk vezetőktől, edzőktől, játékosoktól egyaránt.

Továbbra is a csapat mögött állunk, de az ilyen típusú cserbenhagyásokat és megaláztatásokat nem tűrhetjük tovább.

Megtisztulást!