slot amerika slot asia slot ceko slot dubai slot eropa slot china slot filipina slot hongkong slot italia slot jepang slot jerman slot kamboja slot korea slot lebanon slot lodon slot luar slot malaysia slot myanmar slot platinum slot prancis slot rusia slot singapore slot taiwan slot thailand slot vietnam akun pro amerika akun pro asia akun pro ceko akun pro china akun pro dubai akun pro eropa akun pro filipina akun pro hongkong akun pro italia akun pro jepang akun pro jerman akun pro kamboja akun pro korea akun pro lebanon akun pro london akun pro luar akun pro malaysia akun pro myanmar akun pro platinum akun pro prancis akun pro rusia akun pro singapore akun pro taiwan akun pro thailand akun pro vietnam senang303 sukses303 horus303 spesial4d sboku99 amarta99 joinbet99 sukses303
senang303
sukses303
horus303
sboku99
spesial4d
amarta99
joinbet99
Hatosfal – Láncok nélkül, felszabadulva!?

Láncok nélkül, felszabadulva!?

A 2022-2023-as szezon a Pick Szeged számára nehézségekkel teli volt. Az idény eleji kudarcok után novemberében bejelentették, hogy a hosszú éveken át a csapat élén álló Juan Carlos Pastor a szezon végén távozik. Egy ideig úgy tűnt, a klub továbbra is a spanyol iskolát fogja követni, de az idő előrehaladtával és a jelöltek leszűkülésével a klub végül az irányváltás mellett tette le a voksát. Az elmúlt év feszültségeit követően tiszta lappal indulhatnak a játékosok, és az utánpótlásból érkező vezetőedző, Kárpáti Krisztián is új reményeket és friss lendületet hozhat, jóllehet csak egyéves megbízást kapott. Krisztián, bár tapasztalatlan a felnőtt csapatok vezetésében, új impulzusokat és – a játékosok visszajelzései alapján, illetve a közösségi médiában látható tartalmak szerint – jó hangulatot hozhat, hozhatott a csapat öltözőjébe. Hosszú idő után először látunk mosolyogni játékosokat edzésen vagy a játék közben. Reméljük ez jövőre a svéd edzőpáros érkezésével folytatódik és továbbra is vidámság lesz a csapat háza táján.

Első rangadónkat a Ferencváros ellen vívtuk, és a kiélezett mérkőzést megnyertük. A csapat játékán látszódik a felszabadultság, a jókedv és a játék szeretete is, és újra fellángolni tűnik a játékosok szemében a tűz. Az új időszak kezdetén azonban ne feledjük, hogy az átmeneti periódusokban minden csapatnak szüksége van időre és türelemre. A szurkolói fórumokon gyakran túlzóan nagy nyomást helyeznek a csapatra, irreálisnak tűnő elvárásokat támasztanak az együttessel szemben. Viszont fontos megérteni, hogy ennek az új keretnek időre van szüksége, hogy az érkezők beilleszkedjenek, a srácok az edzővel összecsiszolódjanak és jól teljesítsenek. Ahogy ezen a meccsen is, úgy a teljes szezon egésze alatt is számíthatunk hullámhegyekre és hullámvölgyekre, szélsőséges kilengésekre. Tisztában kell lennünk azzal, hogy nem a miénk a legerősebb keret a BL mezőnyében, ahogy eddig sem volt az. Ugyanakkor az a friss levegő, amit Kárpáti és stábja hozhat az öltözőbe, nagyon fontos alkotóeleme lehet a remélhető sikereknek. Az elmúlt szezonban gyakran érzékelhető volt a csapaton belüli erős klikkesedés és a fásultság. Az új vezetőedző érkezésével mindenki tiszta lappal indulhat, és egy hibázás után sem kell tartania attól, hogy a következő félévben padozni fog. Sokan mondják, hogy az alapcsapat változatlan, a kezdő felállásunk a tavalyi évhez hasonló, de ne felejtsük el, hogy egy új edzőnek kell az elképzeléseit a pályára vinniük, egy olyan sémát kell kisebb-nagyobb módosításokkal végrehajtaniuk, amit évekig játszottak és idő kell, mire a láncokat és adott esetben traumákat veszítve szárnyalhatnak.

Adjunk időt és türelmet ennek a Pick Szegednek, ne az első rangadó után törjünk pálcát a csapat felett, amit amúgy megnyert, mindkét félidőt 1-1 góllal. Számít az, hogy meccs közben mi volt? Összességében nem, és senkit nem fog zavarni, ha ez végig így lesz. A szezon elején egy szorosan megnyert meccsből többet lehet tanulni egy felnőtt szinten kezdő edzőnek és a csapatnak is, mintha minden meccsen 6-8-10 góllal simán nyernénk és utána a BL-ben jönne az első ilyen kiélezett párharc. Tűzben edződnek a jó játékosok, nem a lagymatag meccsekben. Az első BL meccsek eredményéből sem kell messzemenő következeteseket levonni. Ha két lábbal a földön járunk, akkor be kell látni, hogy nekünk jelenleg nem a PSG-Kielce-Kiel-Aalborg kvartettel kell most megmérkőznünk. Elsősorban az októberi Zágráb és az Eurofarm elleni meccsekre kell koncentrálnia a csapatnak, hogy elérje a BL kieséses szakaszát. Őket kell megverni, a nagyok ellen elcsípett pontok pedig csak segíthetnek ezen célkitűzés teljesítéséhez. Adjunk türelmet és időt a csapatnak és a stábnak! Ha összeáll az összes alkotó elem, csak fele annyira amennyire az edzői stáb szeretné akkor a régi láncok ledobásával ez a csapat akár többre is képes lehet mint az előző években.

Az első nemzetközi erőfelmérő a PSG elleni hazai találkozó lesz. A Raúl González vezette francia együttes bizonyára kettőzött erővel készül ellenünk. Nem lennék meglepődve, ha González különösen szeretné megmutatni a Szeged vezetőinek, hogy milyen edzőt szalasztottak el 2022 decemberében… A szokásos tényezőkön túl (kapusteljesítmény, védekezés, kevés eladott labda, visszarendeződés stb.) a tavalyi évtől eltérően örömteli lenne látni, ha nem roppannánk össze egy-egy rosszabb meccs közbeni periódus után, és a 45. perctől nem esnénk szét sem fizikálisan, sem mentálisan. Azt se felejtsük el, hogy minden idők egyik, ha nem a legjobb játékosa, Nikola Karabatic várhatóan utoljára lép pályára a Tisza-partján. Bár a francia klasszis pályafutása nem volt botrányoktól mentes, de az eredményei magukért beszélnek. Visszatérőként Tönnessen is a pályán lesz, illetve Máthé Dominikot is megnézhetjük a PSG mezében a Pick Arénában. Én azt várom ettől a meccstől, hogy próbáljuk meg újra megmutatni első sorban önmagunknak, hogy a Pick Arénába nem moshatja fel velünk senki a padlót, és az utolsó pillanatig küzdünk, csípünk, harapunk és olyan nehezen lehet itt megszerezni akár 1 pontot is, mint kevés Arénában. Ugyanakkor nem szabad, hogy nyomást se tenni a csapatra, élvezzék a játékot, akarjanak és mosolyogjanak és akkor nagyon-nagy baj nem lehet, hiszen, ha látja a szurkoló a küzdést, akkor a vereséget is könnyebben megbocsátja. Ha ez megtörténik, akkor a csapat és a szurkolók ismét egymásra találhatnak – fontos lenne az elmúlt évek után az árkok bemetetése, mert csak közösen leszünk képesek sikereket elérni ebben az évadban. Ennek a szezonnak erről kell szólnia, valamint hogy a szegedi kézilabda visszatérjen régi önmagához, és ne egy lebecsült „jólvan, ismerjük a játékukat” csapat legyen.

A Pick Szeged csapata új irányba tart, és a hű szurkolóknak támogatnia kell Kárpáti legényeit és segítőit. Nehéz helyzet az övék, mert a kialakult állapot miatt nem ők a felelősök, ugyanakkor a fanatikusok minden dühe rajtuk csattanhat, miközben épp hálásnak kellene lennünk azért, hogy a csapat irányítását a körülmények ellenére is elvállalták, és igyekeznek sikerre vezetni az együttest. Ebben az átmeneti évben nincs veszíteni valónk. Bármilyenek is legyenek az eredmények az évadban, legyünk türelemmel, kezeljük helyén a sikereket és kudarcokat, segítsük Krisztiánékat, hiszen kétségünk nem lehet afelől, hogy ők minden tudásukkal azon lesznek, hogy a klub történetét győzelmekkel gyarapítsák a bajnokságban, a kupában és a BL-ben egyaránt. Ez az idény lesz az egyik legnehezebb és a legvitatottabb év a 62 éves Pick Szeged életében, de aki igazán szereti ezt a csapatot, és nemcsak szelfizni, pacsizni vagy nézelődni jár ki, az most megmutathatja, hogy nem csak a győzelemben lehet a csapat mellett állni, hanem ebben a hullámvasútnak ígérkező átmeneti évben is. Mutassuk meg, hogy mi tényleg egy #handballfamily vagyunk.