Jadę do Polski!

Kezdjük azzal, amit itt a blogon eddig még nem énekeltünk meg: Sliskovic visszatért, immár a BL-be is, a Párizs ellen ha gólt nem is lőtt, de támadott, védekezett, még egy kétpercet is összehozott. További sikeres felépülést kívánunk neki, már így is hatalmas sztori az övé, visszatérni a mononukleózis nevű, 18 hónapos hullámvasút után, ez nem mindenkinek sikerült volna. Szorítunk neki továbbra is!

14. Skjern

Az alsó ág győztes prototípusa, színtelen, szagtalan, de megbízható játékkal hozták a csoportkört, és szerintünk a Zaporozsje elleni KO-t is hasonló módon fogják - ha szűken is, de - abszolválni, hogy aztán érdemi továbbjutási esélyek nélkül menjenek neki a felsőházi ellenfelüknek. Reméljük a Veszprémnek.

Zaporozsje - Skjern 02.24. 17:00 (x)

13. Zágráb

Szerintem a Zágráb megy tovább az A csoportból, mert bár Szegedre sem teljesen esélytelenként mennek, nekik minden bizonnyal elég lesz az utolsó körben otthon verniük a Kristianstadot. Feltéve, hogy nem kapja el a Plock a Löwent. A lengyeleknek ez lehet az utolsó reális esélyük a pontszerzésre, a zárókörben Vardariába mennek és láttuk, a spanyol iskolát követő csapatoknak mennyi sanszuk van a legspanyolabb klubcsapat ellen. Szóval nem jelenlegi helyezésük, hanem a továbbjutási esélyeik miatt teszem ide a Zágrábot. Meg azért, mert elkapták a Nantes-ot. Meg kicsit azért is, mert a lista minden voksoló tagja a Plockra tett, dehát ezúttal én írom a KP-t, amiről pedig tudjuk, hogy

Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja.

Szeged - Zágráb 02.24. 17:30 (1)

12. Brest

Azt semmiképp nem mondanám, hogy előre elengedték ezt a meccset, de amint nyilvánvaló lett számukra a túlerő, nem törték össze magukat a meccsben maradásért. Legalábbis az első soruk, nem véletlenül kapta le őket Bebeshko. Nyugodtan kijelenthetjük, a több éve tartó fejlődésük idén megtört kicsit, a nagyokra ebben a szezonban nem igazán jelentettek veszélyt, ennek megfelőlően sima vereséget tippelünk nekik most szombatra is. Ennek ellenére az utolsó továbbjutó helyre még éppen jók lesznek, mert az valami orbitális meglepetés lenne, ha az Aalborg még be tudná előzni őket. (Ehhez 4 pontot kellene szerezniük, két Brest zakó mellett)

Brest - PSG 02.24. 17:30 (2)

11. Kielce

Igazán tehetnének nekünk egy apró szívességet... Mondjuk most szombaton kenjék már el a kieli kisfiúk száját. Tökre őszintén meg tudnánk köszönni. A realitás sajnos ezzel szemben egy 60 percen keresztül érlelt, ízes bukta. Olyan 2-3 gólos. Személy szerint én egyre kevésbé bízom az ő tavaszi feltámadásukban, aztán ki tudja, lehet, Dujsebajevnek is van Turbo Boost gombja, csak még nem nyomta meg. Ha a csoportkörben szeretnének még előrelépni, ez az utolsó lehetőségük, mert az előttük álló Kiel megelőzéséhez a hátralevő meccseiken a minimum a kettőből kettő.

Kiel - Kielce 02.24. 17:30 (1)

10. Montpellier

Játék nélkül is őrzik a tizedik helyüket, hiába botlottak a végén kétszer is, a bajnokságban azóta is menetelnek, az EB óta ennek a Csákberény és az Ivry látta kárát. Hétvégén viszont már nekik is újra BL, jön a Leon elleni odavágó, a kasztíliaiak őszi szenvedését látva szerintünk vendégsikerrel.

PSG - Montpellier 03.01. 20:45 (x) (LNH Lidl Starligue)
Leon - Montpellier 02.24. 19:30 (2)

9. Szeged

Remek érzés volt visszakapni végre azt a jó kis arcbamászós, soha fel nem adós, minden meccsre valami apróbb (nagyobb) meglepetést tartogató Szegedet. Még ha a vége viszonylag sima is volt, azért a Vardarnak csak oda kellett tennie magát. Ez a Srsen srác meg szerintünk még mindig transzban van a váratlan szegedi szerződése miatt, mindenesetre amit eddig mutatott, az valószínűleg a saját álmait is felülmúlja. Még akkor is, ha azért a Vardar ellen tíz perc után nyilvánvaló volt, hogy Raul kiadta a bal oldali védőinek, utazzanak bátran Ivan BL rutintalanságára, és amikor csak lehet, tereljék be a támadófaultokba.

A szombat esti menü a Zágráb. A Nantes veresége intő jel kell legyen mindenkinek, még akkor is ha, idegenben nyilván (még) kevésbé tűnnek rémisztőnek a szomszédok. Itt most újra csak a két pont elfogadható, plusz szurkoljunk keményen a Plocknak, hátha sikerül nekik megcibálni a Löwent. Akkor legalább nem tét nélkül utaznánk Barcelonába.

Szeged - Zágráb 02.24. 17:30 (1)

8. Nantes

Jól elszabták ezt a zágrábi túrát, csúnyán nekiszaladtak a horvát falnak, így lőttek a kényelmes utolsó két fordulónak, mert innentől a második helyük megtartásához minden bizonnyal 4 pontra lesz szükségük az utolsó két meccsen. A Vardar és a Löwen ellen. Így bőven benne van akár még az is, hogy a Barca mellett a Löwen is megelőzi őket. Mondjuk ehhez két Löwen győzelem sem ártana, de erre meg csak az fogadjon, akinek túl sok pénze van.

Nantes - Vardar 02.25. 17:00 (x)

7. Löwen

Gedeon Guardiola kiesett a szezon végéig. Roggisch nem véletlenül mondta, hogy ez a veszteség komolyan veszélyezteti a céljaik elérését, Guardiola a Löwen játékának alapját jelentő állati masszív középső fal vezére. Igazán egyenértékű pótlása nincs is, így emiatt komoly újratervezésbe kell fognia Jacobsennek. Ettől még a Plockot idegenben illene elverniük, dehát tudjuk, ők a Löwen, szóval bármi lehet. Plusz a Plocknak ez élethalál lesz, az utolsó reális sanszuk a pontszerzésre, miközben a Löwennek közel tökmindegy, a továbbjutásuk már megvan.

Plock - Löwen 02.25. 19:00 (2)

6. Kiel

Herr Gislason hétről-hétre varázsol a BL-ben, megint. A megtizedelt, rutintalan, a Bundesligában bukdácsoló csapatát ezekre a meccsekre képes kihegyezni, így most már zsinórban az ötödik győzelmüknél járnak. A következővel nemcsak bebiztosíthatják a negyedik helyüket, de továbbra is reálisan tekintgethetnek felfelé. A jósgömbünk szerint meg is lesz nekik a két pont - veszprémi szemmel nézve komoly bánatunkra.

Kiel - Kielce 02.24. 17:30 (1)

5. Barca

Két minimális győzelemmel hozták a számukra fontos pontokat. A kettőből a Vardar elleni volt különösen értékes persze, ezzel helyre téve kicsit a csapat önbizalmát, egyúttal jelezve Európa többi része felé, hogy a katalánokkal továbbra is számolni kell. Ahogy már szó volt róla, a Nantes zágrábi botlásával a ponthátrány ellenére nekik néz ki a csoport második helye. Habár a sorsuk nem a saját kezükben van, rajtuk érzésünk szerint semmi nem fog múlni: a Kristianstadot idegenben is el fogják kapni, ahogy minden valószínűség szerint a zárókörben összejön nekik a reváns az őszi szegedi botlás után.

Kristianstad - FC Barcelona 02.24. 16:00 (2)

4. Flensburg

Bazi nagy verést mért rájuk a Párizs, Karabatic és Gensheimer mellett ezúttal Corrales (52% !!) vezetésével. Nem sűrűn látni olyat, amikor a Flensi szélsői (Wanne, Svan és Steinhauser) hét lövésből összesen egyetlen gólra képes. Illetve, ha mégis, akkor azt a meccset el fogják veszíteni. Emiatt azért el ne bízza magát senki, vasárnap csak akkor lesz esélye a Veszprémnek, ha nálunk is lesz néhány, Corraleséhez hasonló teljesítmény.

Flensburg - Veszprém 02.25. 17:00 (2)

3. Veszprém

Nem szeretem magunkat az aktuális ellenfél elé sorolni, de ha egyszer mi végre meggyőző játékkal győztünk, miközben a soron következő ellenfelünk csúnyán elhasalt, akkor nem nagyon lehet mást tenni. Főleg akkor nem, amikor azt láttuk múlt szombaton, hogy varázsütésre Flensburgabbak lettünk a Flensburgnál - kérdés, a védjegytulajdonos otthonában is fel tudjuk e tenni ezt a játékot a Gerflorra?

Fontos meccs lesz ez, a győztes nagy eséllyel másodikként zárja majd a csoportot, a vesztesnek ellenben még a harmadik hely sem biztos, mert arra a surranópályán a Kiel is bejelentkezett. De most még nem számolgatni kell, hanem odamenni és jól megverni őket, ezzel elfoglalni az előzetes várakozásainknak megfelelő második helyet, és elkezdeni készülni Myrhol Béláék méltó fogadására.

Flensburg - Veszprém 02.25. 17:00 (2)

2. Vardar

A Szeged ellen nem a játékuk volt meggyőző, hanem ahogy győztek. Nem para, ha nem megy az átlövőknek, az sem, ha nincs igazán nagy segítség a kapuból, mert így is megoldják. Akkor válik igazán hatékonnyá a védelmük, amikor nagyon kell, ebből jönnek a labdaszerzések, a könnyű gólok. Hiába voltak végig középszarok támadásban, amikor az igazán számított, már nem volt eladott labda, kapus kezébe lőtt ziccer, támadóhiba. Ezek miatt lehetett azt érezni, ha nem zuhan össze a Szeged támadójátéka, akkor sem lett volna esélyünk Szkopjéban. Mert jelenleg ott nagyjából senkinek sincs esélye. Viszont Nantes-ba utaznak a hétvégén, az lesz számukra az utolsó érdemi meccs a csoportkörben, mert amint láttuk, a Nantes-nak még tepernie kell.

Nantes - Vardar 02.25. 17:00 (x)

1. PSG

Lassan ott tartunk, hogy elengedhetik a bajnokságot. Na, nem mintha eddig túlmotiváltak lettek volna, de ha a jövő héten a Pite pontot tud vinni Párizsból, végképp felesleges lesz az otthoni dolgokkal foglalkozniuk. Ja, a BL-ben megint nyertek (Flensi, kilenc közte már a szünetben) és megint nyerni is fognak (Brest idegenben).

Brest - PSG 02.24. 17:30 (2)

Képek innen:

ehfcl.com

https://www.rk-celje.si/