KP7- Féltáv

"Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

1.Barca

A Flensburg elleni idegenbeli meccsükben gyönyörködve, pedig finoman szólva sem vagyok nagy rajongója a katalánoknak, azon gondolkodtam, hogy ez a Barcelona van-e olyan bitang erős, mint a Karabatic féle? Tekintve azt, hogy Pálma és Cindric kezd pofátlanul egymásra találni, és Xavi Pasqual azon terve, hogy középső pozíciókban univerzális(értsd bármilyen lövő vagy akár szélső pozícióból veszélyes), elképesztő játékintelligeciájú játékosokkal játszik gyakorlatilag kifogyhatatlan taktikai elemekkel még csak a spanyol viasz kategória lenne, hiszen ez az északi támadó felfogás már évek óta, de ezt ötvözni egy olyan bivaly védelemmel, amit látva bizony a “de nagy mák, hogy az elején jól megverhettük őket, mert most bizony irgalmatlanul kéne kepeszteni egy szorosért” mosoly ült ki az arcomra. Rendesen kilógnak fölfele a teljes mezőnyből. De még csak november van. Be lehet őket hozni tavaszra… Muhahaha A dánok ellen sima idegenbeli győzelem a papírforma. Xavi tovább finomíthatja az amúgy is lehengerlő gépezetet.

Aalborg-Barca nov.10 16:50 (2)

2.Kiel

Mivel nem vagyunk velük egy csoportban, ezért eddig nem tudtam itt nyilvánosan örömködni, hogy a Kiel visszatérésével újra van erős német Bl résztvevő. Eddig simán legyalulnak mindenkit, pedig arra lehetett számítani, hogy a Jicha legénység sokkal döcögősebben veszi a Bl és bundás rajtot. Utóbbiban csak a Magdeburg verte őket egy gólocskával 11 forduló alatt, itt meg a Kielcével ikszeltek. Ez a két kisebb kilengés gyakorlatilag semmi. Amikor csak a bundásban edződtek, aki követi a bajnokságot, láthatta milyen szépen építi megint Gislasson a jövő csapatát, hogy aztán egy “újonc” cseh menetelhessen vele végig. Benne van a pakliban, hogy idén újra lesz német csapat Kölnben, bár odáig hosszú még az út ennek az északi gárdának. A Motor után újabb kötelező ujjgyakorlat jön a Porto ellen, ráadásul otthon.

THW-Porto nov.10 19:00 (1)

3.PSG

Marha jó ez a németek által diktált hétközi meccs. Senki nem tudja érdemben követni az eseményeket. Legalább eddig föl lehetett készülni a hétvégére. Igen tudom, hogy eddig is akadtak hétközi meccsecskék, de ebből ha rendszer lesz, akkor a németeken kívül ez nettó rábaszás mindenki másnak. Mondjuk én a Löwent is kivágtam volna annak idején, amikor kiálltak az ificsapattal, na mindegy… Szóval felesleges találgatni, ki nyerte a Flensburg-Párizs csatát. A PSG. Jó tett a franciáknak, hogy a Sagosen, Hansen, Karabatic trióból mindenki Raul rendelkezésére állt. Ugyan szoros meccs volt, de a franciák második helye ezzel még biztosabb lett a csoportban. Eddig csak tartalékosan kaptak ki a Barcától, ami megbocsájtható eredmény, még tőlük is. Ők is stabilak eddig, mint minden évben.

Flensburg-Párizs 29:30 nov.7

4.Szeged

Az első három helyezettre igaz, ami ránk is, hogy eddig nagyon megbízhatóak vagyunk, viszont ellentétben a dobogósokkal mi még eléggé keressük a játékunkat. Örömteli, hogy Pastor kísérletezik a “gyengébb” csapatok ellen. Tetszett, hogy Kasparek kapott időt, gyakoroltuk a nyitott védekezést, formálódik a gárda védekezésben, támadásban. Tavaly ilyenkor sokkal “kiforrottabbnak” tűntünk, mindenki tervezte a kölni hétvégét. Jól rápacsáltunk… De most, hogy szerencsével behúzott meccsek nincsenek, sokkal jobban fel tudjuk mérni erősségeinket és gyengeségeinket. Ez most kulcs lehet egy jó tavaszhoz. Premier lesz Szegeden. Először látogat hozzánk az Elverum. Győzelmet várhatunk a csapattól és további tudatos építkezést, amitől bizony néhány hajszálunk őszbe válthat.

Szeged-Elverum nov.10 17:00 (1)

5.Kielce

Szoros meccsen ugyan, de csak legyűrte otthon a magyar bajnokot Talant gárdája. Már kezdünk hozzászokni, hogy a Kielce a fogadóirodák rémálma. Kiszámíthatatlan mikor döccennek egyet, de valahogy mindig elkecmeregnek a végéig. A következő két forduló a Vardar ellen elég érdekes lehet, hiszen mindkettejük formájára finom jelző a hektikus. Otthon mindkét alakulat esélyesnek számít, de biztosat mondani képtelenség.

Szkopje-Kielce nov.9 17:30 (inkább 1)

6.Vardar

Elég simán elintézték a Bresztet otthon. A Veszprém ellen még nem jött be az edzőváltás, de a Meshkov ellen már simán. Igazi erőpróba következik a minden évben gyengülő, aztán valahogyan Kölnig menetelő Vardarnál. Kiváncsi leszek idén kit húznak elő a cilinderből, aki repíti a csapatot. Vagy idén tényleg kifújni látszik a macedón álom? Okosabbak leszünk a két Kielce elenni meccs után.

Szkopje-Kielce nov.9 17:30 (inkább 1)

7.Montpellier

A tavalyi mélyrepülés után idén úgy tűnik, hogy kicsit jobb formában van a dél-francia csapat. Kiegyensúlyozottnak őket se mondanám, de nincsenek hatalmas kilengések a játékukban. A Porto elleni döntetlen számomra kissé meglepő, bár áldozatokkal jár a második hely a francia ligában. Mondjuk az LNH legutóbbi két fordulójában is csak ikszre futotta. A Záporjóska vár rájuk idegenben. Ha a déli fiúk bírják a hideget nem kétséges, hogy nyernek. Bár utána a bajnokságban Párizsba látogatnak. Nem biztos, hogy fel fogják szántani a pályát.

Zapor-Pite nov.10 17:00 (2)

8.Aalborg

Egész jól mutatnak a negyedik helyen. A helyezésük is inkább ennek szól, meg annak, hogy ők is elkapták a kicsit szárnyaszegett, göthös verébre hajazó Flensburgot. Nekik most jön az igazi fekete leves a Barcelona, majd a Párizs ellen. Négy meccs zsinórban potenciálisan pont nélkül, aztán még egy “könnyű” a németeknél. Valószínűleg most láttuk ennyire elől őket. Szimpatikus csapat, tele fiatallal és reményekkel. Jobb napjukon bárki életét megkeseríthetik.

Aalborg-Barca nov.10 16:50 (2)

9.Veszprém

Mindenki azt hihette két nagyon sima után, hogy minden visszatért a normális kerékvágásba, de az élet nem habostorta. Hanem csokis. A helyezés is inkább a gyűjtött pöttyöknek szól és az aktuális hullámzásnak. Valami nagyon nem kerek még Mordorban, de ahogy tavaly is, a csapatban bőven benne van a potenciál. Mondjuk a sok cserét hogyan akarja Davis redukálni, úgy, hogy például Moraes felépítése helyett az egyébként támadásban zseniális Nilssont preferálja? Ez csak egy példa a sok közül. Van még bőven idő. Breszt jön kétszer. Először idegenben, ahol sokkal esélyesebb a Veszprém, aztán otthon, ahol meg nem lehet kérdés a győzelem.

Breszt-Veszprém nov.9 17:30 (2)

10.Bukarest

Elérkeztünk a második vonalhoz, a C-D ágra. Évek óta komoly erőfeszítéseket tesznek Romániában, hogy a legjobbak közé kerüljenek. Eddig stabilan muzsikálnak az alsó ágon. Csaszi 16 gólja is kevés volt, hogy megállítsák őket. Kristianstadba mennek jövő héten. Nem hinném, hogy Vranjes, aki még mindig keresi a Veszprémben alaposan elhagyott énjét képes lenne útját állni a Dinamo-nak.

Vranjesland(Kristianstad)-Bukarest nov.13 19:00 (2)

11.Bidasoa

A másik éllovas a “B” oldalról. A rendesen meggyengült spanyol bajnoskág második helyezettje egy Sporting elleni döntetlennel hozza eddig a C jelű csoportot. Nem lenne tragédia egyébként, ha a spanyol bajnokság lassan újra talpra állna, bár a Barcelona és a Bidasoa tudásban egyelőre Makó-Jeruzsálem távolságon mozog, de eddig úgy néz ki, hogy nekiveselkedhetnek egy sokkal erősebb ellenfélnek tavasszal.

12.Flensburg

Az év eddigi csalódása számomra és persze, hogy csak ellenünk mutattak valamit. Na, mindegy. A bajnokságban is sikerült negatív meglepetésekkel kedveskedni a szurkolóknak, de az semmi az eddigi Bl “menetelésükhöz” képest. Ok, hogy éppenhogy kikaptak a párizsiaktól, de a Barca ellen simán mócsing fölött lett volna a különbség, ha a katalánok nem engednek ki. A következő két forduló sem a könnyed útkeresésről fog szólni a legrangosabb európai kupában, az tuti. Párizs,Barcelona idegenben. Nagyon gatya eddig nekik ez az év. De hol van még a vége?

Flensburg-Párizs 29:30 nov.7

13.Fc Porto

Nekem a legkellemesebb meglepetés idén a portugál bajnok látványos játéka. Ki lehet jelenteni, hogy a portugál kézilabda megérkezett az európai élvonalba. Ők sem a stabilitás szobrai, de néhány meglepő eredményre azért futotta. A Kielce legyőzése és a monti döntetlen mindenképpen szép eredmény A Kiel ellen semmi esélyük idegenben, ahogy otthon sem. De ha hozzák amit tudnak, akkor simán továbbjutnak. És lássuk be, az eddigi játékuk alapján bárkinek lehetnek rendkívül kellemetlen ellenfelei.

Kiel-Porto nov.10 19:00 (1)

14.Celje

Szimpatikus, fiatal csapat. Mire szegények csapattá válnak, szétkapkodják őket. Honnan a túróból szednek elő újabb és újabb tehetségeket egy ilyen kis országban? Hogy csinálhatják ezt Neka nélkül??? Muhhahaha! Nekik most jönnek a továbbjutást eldöntő meccsek a Zágráb ellen. Muszáj megverniük a horvát bajnokot, hogy nyugodtabban tudjanak kisérletezni. Beállóból, szélről bitang erősek. Ha bírják szuflával akkor komoly kis meccsek lesznek a PPD ellen.

Celje-Zágráb nov.10 17:00 (1)

15.Breszt

Az utolsó két helyezettünk természetesen nem áll továbbjutó helyen, de mivel a C-D ág eddig elég egyértelmű, muszáj még szót ejteni az “A” liga két “futottak még”csapatáról is. A Breszt nekem mindig olyan volt, mint egy porche kaszniba pakolt Lada motor. Úgy elmegy, de egy komolyabb emelkedőnél már döglődik. Szép ez, de minek. A költségvetésbe pedig beleférne egy rendes motor is. A játékosállomány jobb, mint Celjében vagy Portóban, valahogy mégsem sikerül megtalálni a legjobb összetételt. Tiszta szovjet finommechanika… :D

Breszt-Veszprém nov.9 17:30 (2)

16.Elverum

Nehéz úgy norvég bajnoknak lenni az elitben, hogy a legjobb norvég játékosok máshol játszanak. Nevezhetjük ezt a csapatot egy igazi elit-pótléknak, mondjuk ilyen a Zágráb, Celje is, de valahogyan a horvát és szlovén második, inkább harmadik vonal még erősebb. Ők is csikócsapat, tehetségesek. Nem ment még el a továbbjutás, de ébredni kéne. Mondjuk nem ellenünk. Fura lesz nekik a dögmeleg csarnok az tuti.

Szeged-Elverum nov.10 17:00 (1)